Когато представиха „Xbox One S“, по-тънка версия на конзолата Xbox One, от Microsoft заявиха, че скоро пазарът може да очаква следващата нова версия на конзолата One. В своето прессъобщение, компанията включи слоугънът „Оne more thing” (още нещо).

Според анализаторът Фил Спенсър, новата конзола ще е „истински убиец“. Тя ще е с 8-ядрен процесор, 320 Gbps скорост на паметта и графична карта с производителност 6 терафлопа.

Вижте още: Sony ще представи мощна игрова конзола

За сравнение PlayStation 4 е с производителност от 1.84 терафлопа, докато Xbox One е с едва 1.31 терафлопа.

Конзолата разработвана като „проект Скорпио“ от компанията се очаква да се появи на пазара през следващата година. Не случайно тя се определя като „най-мощната игрова конзола, която ще е излизала на пазара до момента“.

Тези характеристики ще позволяват истинска 4К резолюция на игрите, както и висококачествена виртуална реалност. От Microsoft обещаха също така всички бъдещи игри да могат да се играят на трите конзоли на компанията.

И макар конзолата да излиза на пазара догодина, Microsoft дава време на разработчиците на софтуер да пригодят своите продукти, към новите възможности.

По отношение на новата „Xbox One S“, тя е с 40% по-компактна от своя предшественик и може да се постова както хоризонтално, така и вертикално. Тя е бяла, като само основата й е черна. Тя ще се продава с три различни капацитета на твърдия диск – 500 GB, 1 TB и 2 ТВ. Поддържа 4К-видео, стрийминг-видео и Blue-ray дискове.