Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че няма вражда към ЕС и е готов за възстановяване на отношенията между Москва и Брюксел, предаде Reuters, цитират от "Фокус".

Изказвайки се в деня, в който ЕС продължи санкциите си спрямо Русия заради Крим, Путин заяви, че те имат малко влияние и че руската икономика се възстановява. Той не изрази надежда, че Русия или ЕС ще смекчат своите санкции.

„Нямаме вражда и сме готови да се срещнем с нашите Европейски партньори въз основата на компромис. Това не може да бъде едностранна игра“, заяви Путин и подчерта, че Русия либерализира инвестиционния климат. „Русия издържа икономическите трудности успешно и разреши повечето проблеми, в близкото бъдеще ще разчитаме на подновяване на икономическия растеж“, смята той.

Президентът на Русия коментира, че членството на Великобритания в Европейския съюз е работа единствено на ЕС и на самата Великобритания.

„Имам собствено мнение по повод въпроса, хубаво или не, но ще се въздържа от него, защото смятам, че сега ще е некоректно да се говори“, заяви Путин.

„Това е работа на Европейския съюз и работа на народа на Великобритания“, добави руският президент.

„Не е никак прилично да се намесва Русия във всеки проблем, дори и в такъв, към който нямаме абсолютно никакво отношение“, отбеляза Путин, коментирайки съобщенията, че Русия би била щастлива от излизането на Великобритания от пределите на ЕС.