Излъчваният по Netflix сериал Narcos, който пресъздава живота на наркобарона Пабло Ескобар, се оказа толкова популярен, че от доставчика на филмово и телевизионно съдържание по интернет започват да предават втория му сезон през следващия месец.

Сериалът обаче си е създал поне един влиятелен враг в лицето на Роберто Ескобар, брат на Пабло и бивш счетоводител на картела Меделин, който настоява компанията да му плати 1 млрд. долара за правата върху историята на неговото семейство, пише Fortune.

Ескобар, който не само е водел счетоводството, но и е отговарял за екипа от наемни убийци на картела, наскоро е изпратил писмо до Netflix, в което настоява да прегледа заснетите материали за втория сезон на хитовия сериал, както и да бъде справедливо компенсиран с част от приходите от него.

“В първия сезон на Narcos имаше грешки, лъжи и несъответствия с истинската истoрия,” се казва в писмото. “Днес аз съм един от малкото оцелели от картела Меделин и бях най-близкият човек на Пабло, a той си остава мой брат до живот. Мисля, че няма друг останал жив човек в света, който да оцени правдоподобността на материалите, освен мен.”

Вижте още: Десет факта, измерващи богатството на Пабло Ескобар

Пабло Ескобар, който преди време бе известен като “Кралят на кокаина,” е убит от колумбийската полиция през 1993 г. Роберто, който пък е изпратен в затвора заради престъпната си дейност, написва книга през 2009 г. със заглавието “Историята на счетоводителя.”

В писмото си до Netflix той твърди, че е наследник на правата върху историята на семейство Ескобар.

Ено от нещата, които изглежда са разстроили Ескобар в сериала на Netflix, е, че счетоводителят на картела, който не е представен като брат на Ескобар, бива уволнен и след това заявява, че е информатор на ЦРУ. Роберто Ескобар така и не се появява като персонаж в сериала.

В имейли до Newsweek Роберто Ескобар е заявил, че ако е необходимо, ще заведе дело срещу Netflix и ще настоява за парична компенсация от 1 млрд. долара.

Според него не би трябвало да има сериал за Пабло Ескобар, освен ако правата за него не се държат от неговата компания Escobar Inc.

Според Newsweek в имейлите си Ескобар заявява още: “През 80-те и 90-те години правехме по 1 млрд. долара в добра седмица. Изглежда за Netflix сега парите растат по дърветата, след като моят сериал бе излъчен. Те трябва да ми платят незабавно.”

Ескобар се заканва, че няма да има повече такъв сериал, ако от Netflix не разговарят с него. “Разиграват ме, без да ми платят. Аз не съм маймуна в цирка, не работя за дребни пари“, гневи се Ескобар.