Невероятно е колко много памет можете да получите от microSD карта с размерите на нокът. Миналата година SanDisk успяха да поставят 200 GB в microSD карта, а сега Samsung дава дори повече пространство, предлагайки цели 256 GB и най-бързата скорост за четене и записване - по-бърза и от продукта на SanDisk.

Новата универсална флаш памет на Samsung ще се предлага с размери от 32, 64, 128 и 256 GB капацитет.

Създадени за 3D гейминг и филми с висока резолюция, тези карти достигат скорост на четене от 530 MB/s, или пет пъти по-висока скорост от повечето microSD карти. Записващата скорост е 170 MB/s.

За сравнение, новата карта на SanDisk, която е само на една седмица, притежава скорост на четене от 100 MB/s и скорост на записване от 90 MB/s. Samsung твърдят, че с тези скорости успяват да достигнат SATA твърдите дискове и значително намаляват времето за сваляне на информация, зареждането на снимки и друга медия.

Компанията твърди, че са необходими само 7 секунди, за да запамети 24 JPEG снимки с размер от 1.1 MB след заснемането с камера. Същата операция при SanDisk UHS-1 microSD картите отнема 32 секунди.

Технологичното постижение на Samsung е впечатляващо, но все още няма продукти, които да работят с толкова висока скорост. Възможно е тази карта да е пригодена и за употреба в следващото поколение на Samsung Galaxy. Все още не е обявена цената или датата за пускане на продукта.