Благодарение на икономиката на споделянето, вече може да спите в леглото на любимия си актьор или певец. Как? Като наемете неговия дом, или по-скоро бивш дом.

Предлагаме ви списък с шест имота, принадлежали на знаменитости, които може да наемете за лятната си ваканция чрез платформата Аirbnb.

Джули Андрюс, долината Хъдсън

Домът на актрисата от „Дневниците на прицесата“ е обграден от гора и скали. Отличава се с модерен екстериор в метал и големи прозорци. Разполага с две спални, две бани и се предлага за 4 души.

Кухнята е със стъклен купол и се намира до отворената трапезария и всекидневна. Разполага с камина и бибиотека и е много подходяща за артисти или дизайнери, които търсят вдъхновение.

Наемът е 350 долара за нощ.

Дензъл Уошингтън, Малибу

Бившият дом на актьора от „Тренировъчен ден“ е разположен на 100-метрова отвесна скала и може да приюти осем души. Разполага с три спални, две бани и предлага 180-градусова гледка.

Има още фитнес зала, басейн и джакузи. Обградено е от хвойнови дървета.

Наемът на имота е 490 долара на нощ.

Емили Блънт, Холивуд

Бившият дом на актрисата от „Дяволът носи Прада“ може да настани 16 души. Заема площ от ¾ акра и разполага с шест спални, осем легла, три бани и предлага страхотна гледка към града.

Едноетажният дом има огромна всекидневна, големи френски прозорци, които се отварят към вътрешния двор. В къщата има още джакузи с гореща вода и се отдава под наем за 795 долара на вечер.

Кърк Дъглас, Палм Спрингс

Този дом е претърпял множество трансформации, но е запазил своя ретро шик. Разполага с четири спални, три бани, отворена всекидневна, модерен декор, открит басейн.

Освен това има открит хол с камина, маса за хранене за осем души. Може да се наеме за 2020 долара на нощ.

Франк Синатра, Палм Спрингс

Въпреки че е направен по поръчка на Синатра през 1947 г., този дом все още носи частица от певеца. Разполага с големи прозорци, каменен плот, гурме кухня, стая с пиано. Отвън има басейн във формата на пиано, открита тераса, воден бар.

Основната спалня е с плъзгащи се стъклени врати, от които се излиза на голяма тераса. Къщата може да се наеме за 2 450 долара за нощ.

Марая Кери, Малибу

Къщата, принадлежала на Марая Кери, разполага с четири спални, четири бани, хол с камина, гурме кухня, стая за забавления, джакузи и още допълнителни помещения.

Имението се намира на плажа и предлага гледка към океана. Обзавеждането е с кожени мебели, а подът е от камък. Наемът е 10 000 долара за нощ.