Според последни данни, 10.4 милиона домакинства в САЩ притежават повече от 1 милион долара, което не включва стойността на домовете им. Тази цифра е по-висока от отчетените 10.1 милиона през 2014 г.

Да станете милионер вече не е толкова нереалистично, но съвсем не е лесно. Със сигурност обаче е възможно, ако сте готови да се пожертвате в името на тази цел.

Тук са събрани най-успешните методи да копирате успеха на милионерите:

1. Усилената работа замества таланта

“Талантът е по-евтин и от готварската сол. Това, което отличава успешните от талантливите, е много усилена работа” е казал Стивън Кинг. Няма друг начин. Няма как да станете милионер, ако не сте готови да работите усилено.

Дори с късмет имате нужда от усилена работа, поне за да задържите богатството си. 44% от лотарийните милионери губят богатството си до 5 години, без да осъзнават, че за да го запазят, има нужда да положат усилия.

Съществува погрешно впечатление, че успешните бизнесмени са родени предприемачи. Това не може да бъде по-далеч от истината. Най-успешни сред милионерите са тези, които не спират да се стремят да са по-добри от конкуренцията.

2. Бъдете мотивирани

“Човек може да успее във всичко, в което влагат неограничен ентусиазъм”. Думите са на Чарлс Шваб.

Милионерите знаят какво ги кара да се чувстват мотивирани и не се страхуват да го преследват. Разбира се, съществуват и милионери, мотивирани от финансовия успех, но и те са успели да преминат през огромни препятствия в най-трудните дни.

3. Разнообразието е важно

Милионерите никога не залагат само на една печеливша карта. Те имат по няколко разнородни източника на доходи. Например, в допълнение към Bitcoin, спестявайте по 10% от вложенията си.

4. Не спирайте да се учите

Милионерите никога не спират да се учат. Според автора Том Корли, 85% от милионерите прочитат по две или повече книги на месец. И то не какви да е книги, а свързани с личностно развитие, психология, наука, лидерство или вдъхновяващи автобиографии.

Марк Закърбърг започва онлайн клуб през 2015 г., членовете на който прочитат по две книги на месец и след това ги обсъждат.

Освен четенето, Том Корли твърди, че 63% от милионерите слушат аудио книги на път за работа.

5. Намерете си ментор

Менторът е човек с опит и знания, който може да ви напътства по пътя ви към успеха. Когато едва започвате, сте склонни да правите грешки, които могат да ви струват много.

Менторът играе важна роля, като ви окуражава или ви критикува. Не е изненадващо, че 93% от участниците в проучването на Корли твърдят, че дължат успеха си именно на менторите си.

6. Поставете си ясни цели

“Ако не знаете на къде сте тръгнали, може да се озовете на друго място”, смята Йоги Берра.

Милионерите имат ясно поставени цели и приоритети, което им позволява да останат съсредоточени. Те знаят какво трябва да направят, за да постигнат целта си и кога трябва да го направят. Също така те са по-склонни да се потрудят извънредно, за да постигнат намисленото.

7. Бъдете в синхрон с времето

Няма как да сте милионер ако не действате по часовник. Щом става въпрос за време всички сме еднакви – дали сте милионер или не в денонощието има само 24 часа. Какво правите през това време определя какво ще постигнете. Милионерите имат строго планиран график. Направете си списък със задачи и стриктно го следвайте.

8. Научете се да приемате неуспеха

“Не съм се провалил, просто съм открил 10 000 начина, които не работят” е едан от мъдрите мисли на Томъс Едисън.

Милионерите вярват в мечтите си, което им помага да останат позитивни, дори и ако другите не вярват в същото. Провалът е част от успеха и е най-добрият учител. Те не се страхуват да се провалят, да задават въпроси и да потърсят помощ, когато имат нужда.