Откакто Chanel представи своята световноизвестна раница, все по-често по улиците срещаме жени, а и мъже, преметнали по една подобна чанта през рамо.

Този аксесоар дори задмина по популярност чантите, като можем да го видим съчетан както със спортно облекло, така и с утра официални дрехи, придавайки им допълнителна нотка изтънченост.

Раниците в наши дни определено са от съществено значение и ако все още не разполагате с една от тях, може би е време да се замислите дали да не хукнете към магазина.

Първоначално Азия е целевата аудитория на тази тенденция, но тя бързо се разпространява и на други континенти, като Европа и САЩ.

В допълнение към традиционните и класически версии, на пазара се появиха и скъпи и луксозни модели, изработени от крокодилска кожа, например, и украсени с кристали Swarovski или дори диаманти.

Изискана раница от MCM наскоро беше пусната на пазара за 12-ото издание на FIRENZE4EVER, представена от LuisaViaRoma. Струва 10 750 евро и, естествено, е лимитирана серия.

Модели на Brunello Cucinelli и MCM

В сектора за луксозни стоки на елитните магазини може да се намери градска и младежка раница, изработена от кожата на норка, която е дело на Brunello Cucinelli.

Творение на Louis Vuitton

Царят на този вид творения без съмнение е раницата на Louis Vuitton. Версията от крокодилска кожа се продава на цена от 60 000 евро.

Раници по дизайн на Bottega Veneta и M2MALLETIER

Bottega Veneta - известната италианска модна къща, също има своя скъпа раница. Тази ексклузивна версия за Neimen Marcus е достъпна срещу 3000 евро.

M2MALLETIER - история и архитектура са двете думи, които определят тази марка от Барселона. Приносът към света на раниците е тази чанта, изработена от кожата на колумбийски крокодил кожа, която е на пазара за 5 750 евро.

Снимки: theluxonomist.es