Ако сте ултрабогат, да се появите на събитие с частен самолет е нещо съвсем естествено. Притежаването на частен самолет е не само изключителен лукс, то е удивително практично от гледна точка на време и сигурност, особено ако работата ви изисква да присъствате на важни събития в цял свят.

Всяка година компанията Wealth-X публикува подробен доклад за всичко, за което най-богатите хора в света харчат парите си и какви места посещават, пише Business Insider. Изследването дава представа и кога и къде най-богатите хора в света използват частните си самолети и какви събития изискват подобни пътувания.

Давос, Швейцария

Световният икономически форум събира на конференция хиляди от най-богатите и влиятелни хора в света всеки януари. Така че е естествено алпийският град да се изпълва с частни самолети по време на срещата.

Супербоул, САЩ

Изключително популярното събитие на Националната футболна лига (НФЛ) през февруари е посещавано от по-малко частни самолети между 2012 и 2014 г. Но около 50% от съществуващия трафик идва от неамерикански граждани, които искат да присъстват на прочутото шоу на полувремето, както и на самия мач.

Мастърсът в Огъста, САЩ

Голф турнирът е задължително събитие за богаташите в щата Джорджия всеки април. В изследването се отбелязва повишение с 18% на трафика на частни самолети между 2012 и 2014 г.

Кентъки Дерби, САЩ

Ежегодните конни надбягвания през май стават все по-популярни сред супербогаташите за хазарт и партита. 90% от частните самолети, които пристигат на събитието, принадлежат на богати американци, а между 2012 и 2014 г. беше отчетено повишаване на трафика с 15%.

Гран При на Монако

Княжеството събира богати хора всяка година и събитието през май е една от перлите в короната на малката държава. 83% от частните самолети на събитието са собственост на заможни хора, които не са граждани на Монако.

Фестивал на идеите в Аспен

Едноседмичното събитие през юни е посещавано от дизайнери, политици, дипломати, президенти, музиканти, художници и писатели, което обяснява засиления трафик на частни самолети.

„Арт Базел“, Швейцария

Събитието през юни събира ултра богати хора, които се наслаждават на най-новите шедьоври на най-прочутите художници в света и присъстват на най-изисканите партита на годината. Между 2012 и 2014 г. се наблюдава увеличение на трафика с 12%.

Яхтеното изложение в Монако

През септември в Монако се провежда друго очаквано събитие за мега богатите – бляскавато яхтено изложение=

Октоберфест, Германия

Прочутият германски фестивал включва множество партита и обилни количества алкохол. Той започва в края на септември и заможните хора задължително пристигат с частните си самолети.

Фестивалът Фрийз, Великобритания

Фестивалът се провежда в Лондон всеки октомври и дава възможност на най-богатите хора в света да видят творбите на един от най-добрите нови или утвърдени художници и потенциално да похарчат хиляди или дори милиони долари на художествените изложения.

Денят на Благодарността, САЩ

Американският семеен празник през ноември кара някои от най-богатите хора в света да скочат на частния си самолет и да се отправят към дома за дългия уикенд. Много от тях заминават за Kю Йорк, за да присъстват на известния Парад на Мейси.

„Арт Базел“, Маями

През декември всяка година богатите се събират на плажа в Маями, за да присъстват на художествени изложби. Но събитието е също така едно от най-големите партита, в които се включват предимно заможни хора. Между 2012 и 2014 г. трафикът на частните самолети е нараснал с 28%.