Ако имахме неограничени финансови възможности, може би щяхме да прекараме живота си в обикаляне на тропически острови. Може би, някой ден….но засега нека само помечтаем за тях.

Предлагаме ви 12 невероятни острова, които трябва да посетите. Или поне някои от тях…

Палаван

Едно от последните ненаселени места в Тихия океан, тези острови са истински рай и пленяват с варовикови скали, кристално чиста лагуна и гъсти гори. Плажовете са осеяни с платноходки, а океанът привлича любителите на гмуркането.

Света Лусия

Това е един от най-красивите и романтични плажове в света. Островът привлича с прекрасен климат, магически пейзажи и уникална местна култура, в която се усеща силно влияние от Франция и Англия.

Санторини

Това е може би най-сниманият и постван в Instagram остров в света. Ако трябва да се опише с няколко думи, това са хълмист пейзаж, снежнобели къщи със сини капаци на прозорците, розови бугенвилии и лазурно море.

Бали

Активни вулкани, оризища, антични храмове са само част от причините да посетите Бали. И разбира се, духовността, описана в романа на Елизабет Гилбърт „Яж, моли се и обичай“.

Мястото е и предпочитана дестинация за меден месец заради неподправената си красота, бели плажове и чиста вода.

Капри

Островът привлича туристите с изобилие на природни дадености, руини, архитектурни и исторически паметници. Със своите живописни гледки и скалисти брегове, в които се мият кристалните води на Адриатика, той е предпочитана дестинация от хиляди.

Као пинг Кан

Това тайландско бижу беше непознато, докато не стана популярен като островът на Джеймс Бонд от „Мъжът със златния пистолет“. Най-лесният начин да пристигнете тук е с моторна лодка от Пукет. А когато го видите, няма да поискате да си тръгнете.

Мауи

Лазурно сини лагуни? Проверете! Зелени хълмове? Проверете! Зашеметяващи залези? Можете да бъдете сигурни. Това е мястото, на което ще намерите най-красивите плажове и кристални сини води на Тихия океан.

Фернандо де Нороня

Този бразилски архипелаг е почти неизвестен извън Южна Америка. Главният остров на Ила де Фернандо де Нороня има население около 3000 души и представлява малко селце с площ около 18 кв. км. Това е мястото, от което може да наблюдавате водни костенурки и делфини.

Уайхеки

Този бохемски новозеландски остров предлага смесица между очарователни плажни вили и прекрасни условия за любителите на сърфа. Едно от забележителни неща тук са големите лозя, където може да намерите висококачествени Сира и Совиньон Блан.

Майорка

Времето върви бавно тук. Обядът може да продължи с часове, прекъсван само от пристигането на бутилка вино под хладните мавритански арки.

Бора Бора

Този остров във Френска Полинезия е символ на рая. Той е дълъг само 9.6 км, но е дом на два вулкана, пясъчни ивици с лазурно синя водя и известния Матира бийч.

Хвар

Този хърватски остров се радва на много посещения от туристи и има защо. Мястото изглежда като сцена от „Игра на тронове“ и предлага вкусна кухня и местни специалитети.