Днес ще ви представим селекцията на дизайнера Надя Зотова. Това са любимите й места в Токио и Киото, ако се вълнувате от интериор, декор и архитектура.

Rigna — интересен магазин в Токио, където можете да откриете всичко – от диван до вилица. Европейски лампи съседстват с традиционни японски мебели ръчна изработка.

Във века на интернет, когато можете да купите практически всичко, без да излизате от дома, японците се радват много на места, където може не само да се пазарува, но и да се пие кафе, да се разлистват албуми с произведения на изкуството и да се попълни собствената галерия от живопис, графика и т.н.

Да си тръгнете от този магазин без покупка е невъзможно. Представени са над 100 бранда.

IDEE — мебели и предмети за всеки дом. С други думи японска ИКЕА. Основателят й е Теру Куросаки. Философията на компанията да се произвеждат мебели с лаконични форми, от натурални материали и открити цветове.

Тази мебелна фирма има над 30-годишна история и вероятно всеки японец си е купувал нещо от нея.

GEOGRAPHICA — вероятно ви се струва странно да се отправите към Япония, за да разгледате европейски антиквариант....

Ако сте дизайнер обаче, това е напълно оправдано. Тези четири етажа са като машина на времето. Те ви „пренасят“ през различни европейски стилове. Всичките мебели и аксесоари са с отлично качество.

CINQ plus — тук можете да откриете предмети, от които се нуждае всеки дом – чинии, салфетки и т.н.

Kougeihin — ако търсите традиционни изделия, това е вашата дестинация. Фенери от оризова хартия, дървени риби, лакирани прибори и т.н. Истински музей на занаятите.

Tokyo — тук можете да откриете различни изделия на местната керамика.

Utsuwa-kaede — малък бутик с огромен прозорец. Собствениците лично прибират чашките и чинийките. Няколко пъти месечно се състоят изложби на любими художници на керамика.

Utsuwa-daifuku — керамика ръчна изработка – най-интересен е мраморът, обработен по техниката Кутани, която се характеризира със специфичен начин на нанасяне на емайл.