Категорията на луксозните хотели предлага най-висок клас настаняване за най-богатите си клиенти. Тук вниманието към детайла е ненадминато, а шестзвездното обслужане включва иконом, личен шофьор, фитнес инструктор.

Някои от тези места имат екстремно високи цени, но обслужването, което получавате, е като за крале.

Ето някои от най-скъпите хотели в света:

The Mark, Ню Йорк

Пентхаус апартаментът тук се намира на най-високите етажи и е с площ 1115 кв. м. Двуетажното жилище е най-скъпият хотелски апартамент в Северна Америка. Всекидневната е с височина 8 метра и може да бъде превръщана в бална зала. Към апартамента има и 240 кв. м тераса с гледка към Сентръл парк.

Направен така, че да се чувствате като у дома си, към апартамента има още шест бани, библиотека, кухня с трапезария и допълнителен сървиз, като личен фризьор, треньор, шофьор. И ако мислите, че за 75 000 долара на нощ няма да имате проблеми с резервацията – грешите. Вече е зает месеци напред от ВИП персони.

Ranch at Rock Creek, Монтана

Тук гостите плащат по 2 300 долара на нощ, за да спят в обор, образно казано. Автентичният обор от 19 век е реконструиран в три стаи, издържани в рустик дизайн с красиви полилеи, кожени мебели и вълна. В цената на стаята са включени още неограничено количество напитки, бира, вино, три хранения на ден и всички външни активности – езда, риболв, сноумобили, стрелба с лък.

В допълнение към „оборските стаи“, ранчото разполага с къщички (от 2 200 до 4 800 долара в пиковия сезон) и луксозни къща с две спални (4 800-9 600 долара на нощ) с отопляема веранда, легло с балдахин, баня с душ, имитиращ дъжд, сауна.

Хотел President Wilson, Женева, Швейцария

Заемащ целия осми етаж на хотела, 12-стайният апартамент (с четири спални) ще ви струва 7 500 долара на нощувка. Той е разположен на близо 1700 кв. м площ, а в обзавеждането се включва пиано Steinway, билярдна маса, колекция от произведения и антични книги, мраморна баня с джакузи и огромни прозорци.

Терасата е с гледка към езерото Женева и Мон Блан и на нея има ремонтиран телескоп, трапезарията разполага с 26 места и частен готвач. Апартаментът включва още библиотека и 103-инчов плосък телевизор Bang and Olufsen, частен асансьор, иконом.

Amangiri, Юта

Уелнес и спа хотел Amangir се намира в пустинята и е истинско бижу там. Цените тук са сред най-виоските в света, като за най-ниския клас апартамент (включително частен открит салон и камина), плащате 2 000 долара на нощ, докато дом с четири спални и собствен басейн, е около 10 000 долара на нощ.

Всеки престой тук включва трансфер от и до летището, ползване на парна стая, сауна, фитнес център, три хранения на ден и други.

Grand Resort Lagonissi, Атина, Гърция

Разположен на 72 акра частен остров на Атинската ривиера, Grand Resort Lagonissi е колекция от луксозни стаи, апартаменти, бунгала и вили. Върхът тук е 410 кв. м апартамент с близо 650 кв. м външно пространство.

Royal Villa разполага със собствен иконом и частен вход. Вилата има две големи спални, трапезария с камина и всекидневна, вътрешен басейн, фитнес център със стена със стенописи и кът за масаж.

В обзавеждането се включва още матрак с дистанционно и завеси, музикална система Bang and Olufsen, отопляем под. Отвън има барбекю, басейн с топла вода, тераса, хамаци и собствен път до плажа. И всичко това срещу 35 000 долара на нощ.

Хотел Four Seasons Hotel, Ню Йорк

400 кв. м апартаментът в хотел "Четири сезона" в Ню Йорк е истинско произведение на изкуството. Той включва четири остъклени балкона – на 65 метра над земята с 360 градусова гледка към града.

Дори и банята разполага с огромни прозорци, от които можете да се насладите на гледката. Всеки пентахаус има личен иконом, Rolls-Royce с личен шофьор, личен треньор и неограничени масажи, хайвер и шампанско.

Построяването му е струвало 50 милиона долара, което предполага внимание към всеки детайл – от еднометровия полюлей с фибооптично стъкло, през бронзовите орнаменти в библиотеката, пиано Bosendorfer, огромни прозорци, 22-каратова златна дограма, апартаментът е уникален.

А нощувката е 45 000 долара на нощ. Все пак хотелът предлага и по-бюджетен вариант за настаняване, започващ от 1300 долара на нощ.

Setai, Маями

Тук цените са средно между 1000-1600 долара на нощ. Най-ексклузивният апартамент - Penthouse Suite - заема целия 40 етаж на хотела и е с площ от 930 кв. метра. Разполага с 4 спални и собствен басейн на покрива. От него се открива зашеметяваща гледка към града и океана, а терасата, която е с площ 280 кв. м, има външен кът и телевизор.

Към апартамента има още огромна всекидневна с пиано Steinway, гурме кухня и трапезария, черна гранитна баня с джакузи. Средните цени за апартамента са 32 000 долара на нощ.

Westin Excelsior, Рим

Разположен на петия и шестия етаж, с частен асансьор и мраморни стълби, свързащи двете нива, Villa La Cupola си е сама по себе си замък. Гостите могат да опитат чаша вино от личната винарна, докато си почиват на някоя от седемте тераси, гледащи към Виа Венето, една от най-известните улици в Рим.

Интериорът включва легла с балдахин, коринтиански колони, високи прозорци, таван със стенописи, трапезария за 12 души с полюлей от стъкло от Мурано.

Апартаментът има собствен фитнес център, библиотека, джакузи, сауна и кухня. Цената е 23 444 долара на нощ.