Мис Исландия се отказа от участие в международен конкурс за красота, след като организаторите я посъветвали да отслабне.

Арна Йонсдотир обяснява в социалната мрежа Instagram защо е решила да напусне Miss Grand International. Конкурсът се проведе в Лас Вегас.

"Аз съм много силна жена, но понякога силата ми не е достатъчна. Вашият персонал ми каза, че трябва да отслабна за финалите, защото имам прекалено много мазнини върху мен, а също и твърде широки рамене.

Реших да напусна. Аз съм Мис Свят Исландия, заех 14-ото място в Мис Свят, спечелих още един конкурс (Miss EM).

Всъщност, ако някой ми казва, че съм твърде дебела или каквато и да, той просто не ме заслужава. И затова си тръгнах. Miss Grand International не заслужава моето лице, тяло, личност или сърце.

Искрено се надявам, че организацията ще отвори очите си, защото годината е 2016 и ако сте ще правите международен конкурс, трябва да виждате международната красота.

В моята страна моята форма на тялото е добра. И това е, което аз ще помня. Никой няма да ми каже нещо друго", посочва Арна Йонсдотир в поста си в социалните медии.

Кралицата на красотата също така казва пред Iceland Monitor, че формата на тялото й е атлетична, а не слаба, защото тя е член на исландския национален отбор по лека атлетика - по-широките й рамене й помагат в този спорт.

От Miss Grand International все още не са коментирали темата.