Размишлявате ли накъде да се отправите през този коледен сезон? Отново ще посетите роднините или пък ще се отправите към място, което от известно време обмисляте?

Ето няколко предложения, ако проявявате интерес към Изтока:

1. Япония

Пролетта не е единственият сезон, в който си заслужава да бъдете в Япония. Зимата също е красива. Можете да се поразтъпчете по заснежените планини, но също така и да вземете участие в ежегодните зимни фестивали. Един от тях - Winter Light Festival, продължава до март 2017 г.

Железницата в Канто предлага отлични маршрути към Токио и 4 съседни префектури, а това ви позволява да вземете участие в различни чествания, включително Ashikaga Flower Park – там всяка година грейват над 3.5 милиона лампички.

Обичате ли височини? Посетете Tokyo Skytree Town – най-високата кула, „преоблечена“ като огромна коледна елха. Не забравяйте да се отбиете до зоопарка в Тобу.

2. Хонконг

Коледа в Хонконг определено си заслужава да преживеете веднъж в живота. Коледният фестивал започва още на 25 ноември. Сега е моментът да резервирате билети и място за настаняване.

Не забравяйте да попитате местните за новогодишните и коледни празненства. Препоръчваме светлинното шоу Pulse 3D, което редовно се провежда в културния център на Хонконг.

3. Сингапур

Прекрасна дестинация, на която да прекарате коледните дни. Orchard Road е вълшебно осветен в този период от годината. Задължително обърнете внимание на фестивала, който се провежда от 12 ноември до 2 януари. Ще има улични представление, промоции в магазините и карнавално настроение.

4. Южна Корея

Зимата ще е в своя пиков период. По това време се провежда местният Ден на целувката, а също така и Black Day – ден, на който всички необвързани се събират на едно място и консумират черни бобови нудли. Дойдете ли в Южна Корея, ще се уверите, че местните знаят как да честват Коледа.

Вземете активно участие в Lotte World Christmas Festival – ежегодишно събитие, което се провежда в един от парковете в страната. Можете да наблюдавате паради и различни постановки, като сред „гостите“ ще бъдат Ебенизър Скрудж, Робин Худ, Пепеляшка и т.н.