„Трейс Бургас“ ЕАД подписа договор за: "Изпълнение на Инженеринг - проектиране и изпълнение на СМР във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради на територията на община Бургас, Обособена позиция № 58 "Сграда с административен адрес гр. Бургас, ж.к. "Меден рудник" бл. 131".

Стойността на договора е в размер на 1.796 млн. лв., а изпълнението му е за срок от 228 календарни дни. Финансирането се осигурява по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Възложител е Община Бургас.

Обединение „ПИРГОС 2016“ с водещ партньор „Трейс Бургас“ ЕАД в партньорство с „Архонт“ ЕООД и „Хит Строй К“ ЕООД е изпълнител на обществената поръчка.

Договорът предвижда изготвяне на работен проект и изпълнение на мерки за енергийна ефективност на многофамилна жилищна сграда.

„Трейс Бургас“ ЕАД е дъщерно дружество на „Трейс Груп Холд“ АД, което е позиционирано на територията на Бургаски регион и изпълнява значими инфраструктурни проекти.

Дружеството е изпълнител на редица емблематични за гр. Бургас и Черноморието проекти - кръгово кръстовище „Трапезица“, Автогара „Юг“, Мостикът в гр. Бургас, Мостикът в Ахтопол и други. През последната година дружеството активно участва в реализирането на Националната програма за енергийна ефективност.

Последната санирана многофамилна сграда е на територията на Община Пазарджик, където са извършени строително - ремонтни дейности на стойност 988 641 лв.