Бош се включи в 15-ото издание на инициативата „Мениджър за един ден“, благодарение на която младежи от цялата страна изживяха един реален работен ден в офисите на компании и институции.

Мениджърският екип и служителите на Роберт Бош България, начело с генералния директор Михай Болдижар, се срещнаха с младите хора от различни учебни заведения и им дадоха възможност да се потопят в професионалното ежедневие.

Младите хора се запознаха с работните процеси в Бош, разговаряха със специалисти от всички направления на компанията и им задаваха своите въпроси за кариерното развитие и света на бизнес отношенията.

„Ако трябва да съм честен, в началото не мислех, че един-единствен ден би могъл да бъде толкова полезен и ползотворен за мен. Моята цел беше да се запозная по-отблизо с автомобилната индустрия; да се убедя дали това е нещото, с което искам да се занимавам... и отговорът ми е „да”, отбеляза Димитър Кирилов, ученик в Националната природо-математическа гимназия в София.

Даниела Секулова, ученичка в Професионалната техническа гимназия „Никола Вапцаров“ в Самоков, също сподели своите впечатления: „Безспорно най-ценно за мен е запознанството ми и създаването на контакти с личности, които трудно мога да срещна в обикновеното си ученическо ежедневие... След деня, прекаран в Роберт Бош, съм повече от убедена, че за в бъдеще очакванията към инициативата, а дори и към бизнес света ще бъдат определено завишени”.

„Ако трябва да отбележа нещо, от което не съм щастлив, е, че кампанията продължава само един ден”, заяви Стефан Байчев от 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ в София.

В рамките на тазгодишното издание на инициативата 947 ученици и студенти влязоха в ролята на мениджъри в 355 български и международни компании и държавни институции в 73 населени места.

Събитието, организирано ежегодно от Джуниър Ачийвмънт България, дава възможност на амбициозни младежи от цялата страна да разберат как работи бизнесът отвътре, помагайки им да изберат бъдещето си професионално развитие.