Airbnb се превърна бързо в една от любимите хотелски алтернативи и е идеално място да преоткрием дестинацията когато пътуваме. Освен това така може да спестим някой долар за настаняване, което няма да ни кара да се чувстваме виновни ако се поохрачим за дегустация на петстепнно меню.

Отсядане в лукс със сигурност може да намерите. А какво ще кажете за сватба? Все повече младоженци се отказват от традиционните места за сватбени празненства и резервират всичко - от замък в Шотландия, през тосканска вила, до модерен дом в Бали за тяхната сватба. Преди да резервирате хотел за специалния ден, вижте нашия списък с топ 10 на Airbnb местата, които са най-предпочитани за сватба.

А ето и няколко съвета, преди да резервирате сватба в имот под наем:

Уверете се, че резервирате място, което е подходящо за събития и предлага съответните услови.

Уведомете домакина си, че планирате сватба и церемония.

Попитайте домакина си за съвети за местните дизайнери, флористи, музиканти, фотограф…

А ето и няколко предложение:

Dairsie Castle, Файф, Шотландия

Настаняване за 13 души
Спални – 6

Когато сегашният собственик купува замъка през 90-те, той е бил в руини от 19 век. Днес мястото е напълно възстановено и замъкът е идеалното място за една приказна сватба.

Villa Delenia, Еубея, Гърция

Настаняване за 16 души
Спални - 5

Разположена на втория по големина остров, вилата предлага достатъчно място за вашите гости. Освен това тук е идеалната локация за вашате церемония – от терасата се открива гледка към Егейско море.

Historic Stone Villa, Крит, ГЪрция

Настаняване за 15 души
Спални – 5

Със своите 460 кв.м тази историческа вила, построена през 1900 г. е достатъчно голяма за вашите гости, за да не се чувстват клаустрофобично.

Palazzo Vanneschi, Бучине, Италия

Настаняване: 16 + човека
Спални – 9

Разположена само на час южно от Флоренция, тази каменна вила е бижу в сърцето на Тоскана. Разполага с голяма градина, което я прави идеална за сватба отвън. Друго предимство? Вашият домакин може да предложи готварски клас за вашите гости, с което да се забавляват преди големия ден.

Madeline Island Cabin, Ла Пойнте, УисконсинНастаняване: 14 души
Спални - 5

Търсите нещо по – рустик? Собствениците, построили тази 280 кв.м вила от 200 годишен обор, я транспортират от Вермонт и я превръщат в луксозни къща на стров в езерото Съпириър.

Borgia Castle, Пасиняно Сул Трасименто, Италия

Настаняване за 13 души
Спални – 7

Разположена на езеро на границата на Тоскана и Умбрия, този замък е принадлежал на фамилията на Борджиите. Разполага с 22 акра (около 80 000 кв.м) градини, което предполага, че може да се превърне в най-красивата сватба отвън.

Butley Priory, Съфолк, АнглияНастаняване: 15 души
Спални – 8

Ако харесвате новелите на сестрите Брьонте, помислете за сватба в този манастир от 14 век, разположен на 8 акра паркова среда, само на два часа от Лондон.

Seminyak Villa, Бали, ИндонезияНастаняване: 12 души
Спални - 6

Младоженци, които търсят тропическа дестинация ще се влюбят в тази вила в Бали на самия бряг. Вие ще бъдете близо до най- хубавите барове, ресторанти и културни забележителности, за пълно удоволствие на вашите гости.

Villa Bossona, Монтепулчано, Италия

Настаняване: 16 души
Спални – 8

Разположена извън Монтепулчано, тази вила от 18 век принадлежи на едно и също семейство вече повече от 200 години и в момента е възстановена. Със своите 8 спални, разположени на три етажа, вашите гости ще се чувстват много добре.

La Selva Giardino del Belvedere, Монтеварчи, Италия

Настаняване: 16 души
Спални – 7

Обградена с 32 акра маслинови гори и стари дъбови дървета на хълм в Кианти, тази вила от 17 век предлага и каменен амфитеатър за сватбената ви церемония, плюс пещ за пица в градината.