Иванка Тръмп и съпругът й Джаред Къшнър имат нов дом във Вашингтон. Двойката сключила сделка за нова къща в американската столица чрез агенцията за недвижими имоти Washington Fine Properties.

Тръмп и Къшнър планират да се преместят в имението с шест спални на Tracy Place, само през две къщи от жилището на президента Барак Обама и семейството му след напускането им на Белия дом.

Според документите за сделката къщата е била купена на 23 декември за 5.6 млн. долара. Тя е с площ от 353 кв. м и разполага още с шест бани и половина, пет камини, библиотека, веранда и градина. Основната спалня има и тераса.

Покупката на къщата засилва слуховете, че Тръмп и Къшнър, които имаха ключови консултантски роли по време на предизборната кампания на Доналд Тръмп, ще продължат да работят в администрацията на новоизбрания президент.

Според документите за собственост къщата е била продадена през 2013 г. за 3.5 млн. долара и била ремонтирана през 2014 г. Снимки на интериора показват разпределение на етажите тип отворено пространство и съвременни елементи в къщата от 1923 г., като лъскави полирани кухненски шкафове и стъклени панели вместо перила на стълбището.

Това не е първата сделка за жилище на бъдещ член на администрацията, по която Washington Fine Properties посредничи. Номинираният за министър на търговията Уилбър Рос се свързал с компанията за закупуването на жилище за 12 млн. долара във Вашингтон, а номинираният за министър на финансите Стивън Мнучин също купил дом в американската столица чрез посредничеството на Washington Fine Properties.

Снимка: Instagram