Дали не сте като нас: загрижени за своето здраве, заплащайки цената на абонаментна карта в местния фитнес или друга спортна зала?

Ако се позамислите, този разход може да бъде спестен, стига да усвоите няколко полезни навика, свързани с физическата активност .

Следвайте тези 5 стъпки и ще забравите за членската карта.

1. Ходете повече

Очевидно е, че тичането, а също така и ходенето в парка, по улиците на града или пък на местния стадион, е активност, която гори калории. Освен това тренирате мускулите на краката и пестите пари от такси.

Тичането обаче може да бъде доста натоварващо. Затова препоръчваме разходките. Можете да отделите време за това, като си тръгнете от работа по-рано, за да се приберете у дома навреме пеша.

Дали да не започнете да използвате стълбите вместо асансьора в офиса?

Можете да планирате разходка и в обедната почивка. Вместо да се заседявате в кафенето, просто направете няколко обиколки на офис сградата. Тези няколко калории, които ще изгорите, не са незначителни. Можете да оцените приноса им, като си вземете фитнес гривна.

2. Разглейдайте възможностите в YouTube

Технологиите и интернет ни дават достъп до сериозен масив от информация и видеа на спортна тематика.

В интернет можете да спестите парите, които ще дадете на личен треньор, сдобивайки се с нужните знания и програми за трениране. За целта е необходимо просто да потърсите видеа в YouTube.

3. Купете си фитнес оборудване за дома

Ако имате свободно пространство у дома, нищо не ви възпира от това да се снабдите с няколко фитнес уреда за вкъщи. Така ще разполагате със средства за трениране, а цената им ще се отплати във времето.

Разгледайте както по-големите уреди, например велоергометър, така и по-дребните – които не изискват кой знае колко свободно място.

4. Играйте с децата (или домашните любимци!)

Добре познатата игра с децата – тя може да бъде доста изтощаваща, затова се пригответе предварително. Децата са неизчерпаем източник на енергия. Могат да ви поизпотят доста.

Не забравяйте да обърнете внимание и на домашния любимец!

5. Възползвайте се от безплатни местни мероприятия

Проверете местните фитнес и спортни зали. Дали не предлагат отворени врати? От общината планират ли да правят безплатни събития, на които да поспортувате на воля? Мотивирайте се постоянно и черпете идеи от заобикалящата ви среда!

Сами можете да пресметнете колко пари ще спестите, ако прекратите абонамента си във фитнес залата. Заслужава си, нали?