Карибските острови са обичани заради възможностите за приключения, чистите води и удивителни природни гледки. Но макар всеки остров да има собствен, уникален чар, някои имат предимства пред другите.

Business Insider класира най-добрите острови на Карибите въз основа на цените за хотелски резервации, достъпността им и обема от дейности, които предлагат. За да подреди островите, сайтът взел предвид цената на хотелските стаи на всеки от тях въз основа на данни от Hotels.com, броя на атракциите, изброени от TripAdvisor, и количеството брегова ивица на квадратен километър.

10. Американските Вирджински острови

Средна цена на хотелската стая: 259 долара на нощ

Основните острови на Американските Вирджински острови - Санта Круз, Сейнт Джон и Сейнт Томас, разполагат с исторически сгради, отлични възможности за ветроходство, множество магазини, добър нощен живот и скрити пещери, чакащи да бъдат изследвани.

Макар че имат ниска оценка за гъстота на плажовете от 0.1, островите предлагат 291 различни дейности и фериботи, които улесняват достъпа до тях.

9. Мартиника

Средна цена на хотелската стая: 140 долара на нощ

Мартиника предлага удивително разнообразие от пейзажи. Столицата й Форт дьо Франс предлага по-градско усещане, докато северната й област има тропически гори, планини и километрични плажове. Тя е рай за любителите на природата с около 179 вида дейности, от които можете да избирате.

Тук се намират и исторически забележителности, включително родното място на съпругата на Наполеон Жозефин. Островът има средна оценка за гъстота на плажовете от 0.31.

8. Кайманови острови

Средна цена на хотелската стая: 293 долара на нощ

Има 221 различни дейности, от които можете да избирате на трите Кайманови острови. Голям Кайман е най-големият и в него има усещане за космополитност благодарение на гурме ресторантите, моловете и красивите плажове.

Кайман-Брак има фантастични места за гмуркане и много очарователни пътеки. Малкият Кайман има рядко населени плажове и отлични възможности за водолазни дейности. Островите имат висока оценка за гъстота на плажовете от 0.61.

7. Ямайка

Средна цена на хотелската стая: 237 долара на нощ

Въпреки ниската оценка за гъстота на плажовете от 0.09 Ямайка разполага с пясъчни плажове, красиви бананови горички и 310 различни дейности, които варират от алпинизъм до наблюдаване на птици, гмуркане и пазаруване.

Опитайте автентичната ямайкска кухня, преди да се отправите към Rick's Cafe в Негрил, култово място за пиене, известно с епичните си залези и гледки от скалите.

6. Кюрасао

Средна цена на хотелска стая: 158 долара на нощ

Любима дестинация на водолазите, Кюрасао разполага също с плажове със спокойни води и 141 разнообразни дейности. 85 от тях са свързани с водни спортове. Ако не обичате водата, разгледайте пещерите Хато с красивата им мрежа от сталактити и сталакмити или се разходете по пътеките на Кристофелпарк. Кюрасао има висока оценка за гъстота на плажовете от 0.82.

5. Бахамските острови

Средна цена на хотелската стая: 333 долара на нощ

С около 700 острова и невероятни къщи край плажа Бахамите са рай, който очаква да бъде открит и изследван. Миналата година те бяха определени като топ карибска дестинация за богати туристи с около 370 дейности. Бахамските острови имат средна оценка за гъстота на плажовете от 0.26.

4. Свети Мартин

Средна цена на хотелската стая: 252 долара на нощ

Свети Мартин се разделя на две части: холандската половина е Синт Маартен и предлага добър нощен живот, множество търговски центрове и прекрасни плажове. Френската част е Сен Мартен и има по-спокойна атмосфера с бели пясъчни плажове и очарователни планински пейзажи.

Този остров има много висока оценка за гъстота на плажовете от 1.09 и 123 различни дейности, на които да се наслаждавате.

3. Доминиканската република

Средна цена на хотелската стая: 182 долара на нощ

Доминиканската република е дом на някои от най-разнообразните планински пейзажи на Карибите, пустинни терени, колониални сгради и плажове. Можете да избирате между цели 510 дейности, въпреки ниската оценка за гъстота на плажовете от 0.03.
Наслаждавайте се на отлични морски дарове в крайбрежните барове или наблюдавайте четири от петте най-високи върхове на Карибите, които се издигат над Сантяго.

2. Пуерто Рико

Средна цена на хотелската стая: 180 долара на нощ

Пуерто Рико е на второ място благодарение на разумните цени на хотелите и удивителните 559 дейности, на които туристите могат да се наслаждават. Въпреки ниската си оценка за гъстота на плажовете от 0.04, Пуерто Рико е дом на тропически терен, който му е помогнал да спечели името си „Островът на Просвещението“.

1. Куба

Средна цена на хотелската стая: 124 долара на нощ

Уникалната архитектура на Куба, таксиметровите коли от 50-те години на миналия век и пясъчните плажове са привлекателни за чуждестранните туристи. Годините на американско ембарго станаха причина за слабото развитие на карибския остров спрямо по-съвременните му съседи.
Така че няма много бляскави хотели на острова. Поне засега. Но за пътешествениците има множество хостели и стаи, които се предлагат под наем в AirBnb.