Според оценката на компанията за недвижими имоти Zillow, Белият дом струва 397.9 милиона долара.

Домът на всеки американски президент, с изключение на Джордж Вашингтон, е поскъпнал с 15% по време на осемте години управление на президента Барак Обама, сочи наскоро публикуван доклад.

За първи път Zillow изчислява стойността на Белия дом през 2009 година, използвайки специален алгоритъм.

В доклада се казва, че през изминалите 8 години е настъпило сериозно подобрение на имотния пазар в САЩ и това се е отразило върху покачването на цената на Белия дом.

Цените на имотите из цялата страна се повишават с най-бързото темпо от 2006 година насам. Това е една от причините, поради които Белият дом струва повече, отколкото когато и да било преди.

През октомври цените на американските жилища достигнаха до най-доброто им ниво от финансовата криза насам, сочат последните данни на S&P/Case-Shiller.

Ако искате да наемете 132-стайната сграда на 1600 Pennsylvania Ave, това ще ви струва 2.1 милиона долара всеки месец, казват от Zillow. Всъщност, компанията дава повече информация за удобствата в Белия дом – фитнес център, игрище за баскетбол, контролиран достъп.

Разбира се, този имот не е на пазара, тъй като новият президент Доналд Тръмп вече официално е взел властта в свои ръце. Той се изнесе от луксозния Trump Tower в Ню Йорк.