Японската верига ресторанти Ichiran Ramen направи сензация в Щатите, след като отвори първия си обект в САЩ. Той се намира в Бруклин и беше открит през 2016 г. Това, което предизвика интереса към веригата, е различното разположение на местата за хранене. Тук гостите са насърчавани да се хранят сами. Самият интериор представлява отделни кутийки – кабинки за хранене, подредени пред кухнята, а готвачите дават димящи чаши супа през бамбукови щори.

Всичко, което вечерящите трябва да направят, е да се наслаждават на храната – без човешки контакт или нуждата да разговарят с някого.

Място за поръчки

Преди пристигане в Ichiran, трябва да изберете вашата супа от вендинг машината, която ще ви върне билет с поръчката и ще платите. Менюто включва само една супа - tonkotsu — която идва гарнирана с домашно приготвените нудълс, зелен или бял лук и нарязано свинско месо.

Тези гарнитури може да изберете от машината, както и допълнителна гарнитура, като рохко яйце, допълнителна порция нудълс, бял ориз, сушени морски водорасли, чесън или гъби. Може да поръчате също чай и бира, "внимателно селектираната" вода на ресторанта (която твърдят, че е "деликатна и мека за стомаха и черния дроб") е предвидена към поръчката по-късно, без заплащане.

Направете собствено ядене

В Ichiran имате възможност за по – детайлна персонализация на купичката супа – от силата на бульона, през степента на сваряване на нудълите. От ресторанта препоръчват да изберете „средно“ и „нормално“ за повечето категории, но „половина“ от специалния червен сос на заведението, чиято рецепта е известна само на четирима души.

Заемете своето място…сами

Свободните места в ресторанта са обозначени с мека светлина. След като се настаните, натиснете бутона за поръчка, плъзнете билета и изчакайте поръчката си.

Наслада от храната

Ресторантът насърчава клиентите си да се концентрират върху вкусовете на ястията именно чрез уединението, което им предлага. Концепцията е дело на Манабу Йошитоми, който забелязал, че много момичета-студентки не обичали да ядат пред други хора. Ако все пак искате да посетите ресторанта с приятел, заведението предлага премахване на панелите, които разделят клиентите.