В топ 10 на новогодишните обещания много хора поставят пътуванията и откриването на нови места. Едно от най-трудните неща обаче е къде да отидете извън обичайните дестинации като Айфеловата кула в Париж и Колизеума в Рим.

Често пренебрегваните и непопулярни дестинации предлагат забележителна архитектура, богата история, интересна култура, възможности за забавления и за приключения.

Какво търсите тогава? Може би искате да лежите на самотен плаж или да опознавате скрити вулканични райони и места, на които повечето хора се страхуват да ходят. А може би търсите по малко и от двете. Вижте няколко места, които не трябва да пренебрегвате и си заслужава да посетите.

Тонга

Това красиво полинезийско царство в Океания ще ви очарова с повече от 170 острова, пълни с чудеса и великолепни пейзажи. Историята на страната се простира над 3000 години, а много древни традиции продължават и до наши дни, а туристите ги харесват и искат да ги опознаят. Посетителите обичат да ходят на риболов, експедиции и морски каяк, както и да се гмуркат в топлите води на океана.

Гоа, Индия

Забравете за претъпканите Тайланд или Филипини и се насладете на една невероятна почивка с великолепни плажове, плуване в ясни тюркоазени води и опитайте от уникалната вкусна храна. Приключението може да започне, веднага след като кацнете, защото плажът Bogmalo е само на около 15 минути от летището. А почивка тук ще бъде смесица от плажен живот, европейска култура, неонови нощни клубове и вълнуващи преходи.

Иран

Иран е страна с богата култура и история и печели все повече привърженици. Тук може да видите вулкани, най-високата планина в Близкия изток, ще усетите и европейския дух и начин на живот, смесица на Ориент и модерно.

Куба

Популярността на Куба ще продължи да расте, след като ограниченията за посещение тук отпаднаха. Сега тя е много търсена дестинация за американските туристи и привлича с плажовете си, приключенския туризъм, красивата природа и уникална архитектура.

Пустинята Атакама, Чили

Атакама, най-сухото място на Земята, предлага на туристите уникални изживявания и гледки – солни полета, горещи извори и гейзери. Тук е изключително чисто. Посетете Долината на смъртта, разположена на 1.9 км. от Сан Педро де Атакама, където местните агенции предоставят пясъчни бордове и възможност да разгледате гигантските дюни от фин пясък.

Роторуа, Нова Зеландия

Приключенски туристи винаги търсят нестандартни места. И докато повечето хора посещават популярни места като Оукланд, Роторуа предлага вълнуващ микс от приключенски, културен и геоложки преживявания. Опитайте търкаляне на топка по пищните зелени хълмове - това е най-новата мания в страната. Насладете се на много горещи извори, пешеходен туризъм и колоездене.

Каназава, Япония

Този красив град в Япония вече е в маршрута на хората, посещаващи Токио и Киото. До него има високоскоростен влак, което го прави лесно достижим. Това е мястото, където може да видите смесица от традиционните за Япония градини, села и съвременното изкуство. Туристическите обекти включват музей на 21-и век, пазарът Омичо, Светилището Ояма и други

Плитвички езера Национален парк, Хърватска

Този Национален парк е отворен целогодишно. Той се състои от зашеметяващи езера, водопади, пещери. Идете на панорамна обиколка с влак или с лодка, проучете някоя от многобройните туристически пътеки. Внимавайте обаче за вълци, мечки и редки видове птици.