Ученето на чужд език е вълнуващо. То е като да отваряте врата към друга вселена. Учите и си водите бележки за неща, които имат съвършено различно значение в друг свят. Освен това се надявате, че с всяка научена дума ще се доближите до непознатата култура.

Ако отидете в чужда държава и не говорите езика, в това няма проблем. Може да се разберете с местните с жестове и мимики. Понякога обаче да познаваш езика им е истинско богатство. Може да ви бъде от голяма полза.

1. Бъдете готови да си записвате

Страхотен начин да учите нов език е като си водите бележки. Можете да използвате този подход винаги, но най-важното е, че ще следите това, което научавате, забравяте или пък което изисква повече внимание.

2. Ако не го практикувате, ще го забравите

Необходимо е да интегрирате новия език в живота си. Може да инсталирате езикова програма на компютъра си, на телефона си или пък да си купите книга, до която винаги да имате достъп.

Редовно тренирайте колко бързо можете да пишете на новия език. За целта използвайте Easy Word Count.

3. Близо, далеч, независимо къде се намирате

Ученето на нов език не е лесно. Ако сте далеч от страната, в която се практикува, може да изпитвате допълнително затруднение. Най-добрият начин бързо да усвоявате материала е като се потопите в културата.

По възможност заминете на екскурзия и прекарайте възможно най-много време в страната, чийто език изучавате. В началото може да ви е трудно, но постепенно ще усетите езика.

4. Настройте ежедневието си

Направете така, че всеки ден да отделяте известно време на ученето на език или четенето на кратки текстове. В наши дни електронните устройства са навсякъде с нас и поради това нямате повод да намирате извинения. Можете да намерите всякакви приложения, които да стимулират процеса на учене.

5. Намерете начин да го направите част от живота си

Дори 10 минути с програма за изучаване на езици са достатъчни, когато те се превърнат в ежедневен навик.

Използвайте почивките през деня, за да сложите слушалките в ушите и да послушате езика, който изучавате. Дори само няколко минути са достатъчни, за да не го забравяте.