„Без всякакво съмнение ще водим разговори с първия на изборите. Не искаме нови избори. Хората нямат нужда от нови избори”. Това заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, чиято партия е част от коалицията Обединени патриоти.

"Ще стане същото, което стана и преди две години – ще искаме програма, ще държим на максимално изпълнени условия от нея”, каза и Валери Симеонов, който е част от същата коалиция. Според него тези предсрочни избори са били ненужни.

Председателят на партия Воля Веселин Марешки заяви, че имат програма с три основни точки, касаещи българския бизнес и младежи, и ще преговарят с тези, които са готови да ги изпълняват.

Единствената възможност за управление е коалиция между ГЕРБ, Обединените патриоти и „Реформаторски блок – Глас народен”. Това е мнението на Петър Москов, който е представител на коалицията Реформаторски блок-Глас Народен.

Социолозите на Галъп дават 32.8% на ГЕРБ, което би им отредило 95 депутати в 44-ия парламент. Обединените патриоти ще могат да се похвалят с 26 народни избраници, след като получиха подкрепата на 8.8% от гласувалите.

13 от народните представители в новия парламент ще дойдат от партията на Веселин Марешки. Воля получи 4.6% от вота. Реформаторски блок-Глас Народен получава 3.8% и все още е под четирипроцентната бариера.