United Airlines съобщи, че ще предложи до 10 000 долара на пътници, които се откажат от местат си в препълнени полети, съобщава ВВС.

Промяната идва в резултат на разследване, след като мъж беше изконен с крясъци от напълно резервиран самолет в началото на този месец. Д-р Дейвид Дао загуби двата си предни зъба, а носът му беше счупен, след като беше принуден да напусне самолет от Чикаго за Луисвил, за да направи място на членовете на екипажа.

Инцидентът предизвика възмущение и критики към авиокомпанията. Шокиращите снимки бяха споделени и гледани от милиони хора онлайн. Последният инцидент, който се отрази зле на репутацията на United Airlines стана вчера, когато беше съобщено за разследване на смъртта на гигантски заек, който бил превозван в един от самолетите й.

90-сантиметровият заек Саймън бил открит мъртъв в багажника, когато самолетът пристигнал на летището в Чикаго от Лондон.

Освен предложението за компенсация с 10 000 долара авиокомпанията предвижда да не разрешава на служители на полицията да гонят пътници от полети, ако не става въпрос за безопасност и сигурност. Седналите пътници няма да бъдат молени да напуснат самолета без тяхно желание. Авиокомпанията ще провежда ежегодно обучение на служитли, за да се справят с най-трудните ситуации.

В края на март United беше остро критикувана в социалните мрежи, след като две момичета не получиха позволение да летят от Денвър за Минеаполис, защото били облечени с клин. Авиокомпанията съобщи, че момичетата пътували със специален пропуск за служители и техни гости, който изисквал спазването на дрес код.