Увлечението на Дан Билзериян по автоматични оръжия, покера с високи залози, бързите жени и още по-бързите коли го превърна в интернет феномен.

Сега към този списък може да бъде добавена и криптовалутата биткойн.

В сряда Билзериян информира своите 22.3 милиона последователи в Instagram, че си e купил сериозно количество биткойни и че е откачено да се гледа как това нещо поскъпва, оприличавайки процеса със залагането на пари на Супербоул.

Вярвате ли на преценката на този човек?

Билзериян, разбира се, знае това-онова за залагането на големи суми пари. Преди време той заяви, че е спечелил 50 млн. долара от покер в рамките на една година.

Той също така твърди, че е губил 2.3 млн. долара от залог с едно-единствено хвърляне на монета.

First snowmobile trip of the year

A post shared by Dan Bilzerian (@danbilzerian) on

Изглежда, че биткойнът е идеална инвестиция за него, предвид волатилността на криптовалутата. В четвъртък биткойнът скочи до нов връх и вече поскъпва с близо 50% само в последната седмица. От миналата година насам криптовалутата се е оскъпилила с над 400%.

Инвестицията на Билзериян обаче не е въодушевяваща за много от инвеститорите, който посещава биткойн групата в социалната мрежа Reddit:

“Ако това не е знак за балон, не знам кое е”, пише един потребител.

“По дяволите, току що продадох биткойн заради тази новина и не се шегувам”, споделя друг.

Дали обаче постът на Билзериян бележи потенциален връх за биткойна, подобно на това, когато таксиметров шофьор ти подсказва, че следващата гореща акция на борсата ще е на компания за производство на полупроводници?

Никой не знае, но Билзериян е имал печеливши залози и преди, ако съдим по снимката.

In an age of pussified political correctness, you have to respect people who remain unfiltered

A post shared by Dan Bilzerian (@danbilzerian) on