Модният гигант Zara разполага с 1483 магазина в 78 страни. Седем от тях се намират в България.

Вижте 10 тайни на най-изгодното пазаруване в обектите на марката, споделени от служител.

Той работи четири години в магазин на Zara в Ню Йорк и определено има в ръкава си много трикове за изгодни покупки, посочва PopSugar.

1. Всички служители на Zara получават 25 процента отстъпка от всеки елемент в магазина.

2. Най-доброто време за пазаруване в Zara е преди обяд. Веднага след като удари 13:00 часа, започват да се образуват опашки. Най-натоварените дни са следобедите през седмицата, както и уикендите.

3. Ако даден артикул не се продава добре в конкретен магазин, той се пренасочва към друг, където има вероятност да постигне успех.

4. Клиентите могат да поръчват от склада. Ако не виждате продукт в магазина, но е налице онлайн, помолете служител на Zara да го потърси в склада. Поръчката може да бъде изпратена до предпочитания от вас търговски обект на веригата.

5. Магазините на Zara получават нови стоки два пъти седмично.

6. Обикновено магазините на веригата разполагат с определени бройки от всеки артикул. Например 20 рокли, 8 до 12 ризи и 5 чифта обувки, а панталоните са по един от всеки размер. Ако не виждате размера си, поискайте от служител да провери наличността.

7. Тази година голямата лятна разпродажба на Zara ще започне на 18 юни. Не се знае обаче дали тази дата ще се отнася и за магазините в България, тъй като е определена за обектите в САЩ.

8. При разпродажба стоките се пренареждат по цена, така че най-скъпите ще бъдат в предната част на магазина.

9. Едни от най-добрите продукти на Zara са детските дрехи. Ако обаче носите по-малки номера, те са подходящи и за възрастни.

10. Най-популярните артикули в момента са бански костюми и така наречените джегингс – съчетание от дънки и клин.