Барак Обама и съпругата му Мишел купиха къщата, в която живяха под наем, след като напуснаха Белия дом. Стойността й е 8.1 милиона долара, съобщава испанският вестник El Pais.

Тя се намира в квартал „Калорама Хайтс“, в североизточната част на Вашингтон. Къщата разполага с девет стаи и осем бани. В същия квартал са живели и други бивши президенти, като Франклин Д. Рузвелт и Уидроу Уилсън.

„Предвид факта, че президентът и госпожа Обама ще бъдат във Вашингтон поне още две години и половина, за тях имаше смисъл да купят къщата и да я превърнат в свой дом, вместо да продължават да живеят в нея под наем“, каза говорителят на Обама Кевин Луис.

Къщата, която е с площ от 2500 кв. м, първоначално била продадена за около 5.5 милиона долара на бившия прессекретар на Белия дом Джо Локхарт и съпругата му през 2014 г.

Семейство Обама реши да продължи да живее във Вашингтон след напускането на Белия дом, докато дъщеря им Саша завърши колежа. Следващата есен тя ще продължи образованието си в училище Sidwell Friends, където беше приета.

Обама, който не изоставя професионалните си задължения, съчетава официалните си визити, конференции и срещи с игри на голф и бягства в Палм Спрингс, Южна Калифорния, което е едно от любимите места за почивка на бившата президентска двойка.

Той обаче все още не може да се престраши да седне зад волана на автомобил. Началничката на кабинета му Анита Брекенридж разкри, че Обама все още не може да кара и за момента няма намерения да се учи.