Ако мислите, че купувайки пармезан от близкия магазин, консумирате истинско италианско сирене, не бъдете сигурни. Много често в него има примеси от по – евтино сирене и овкусители. За съжаление това харесвано сирене не е единственият пример за „фалшива храна“, която консумираме.

Вижте още няколко ястия, чийто вкус е по – различен от автентичния им според книгата на Лари Олмсед Истинска храна/ Фалшива храна.

Кафе

Ако си приготвяте кафе у дома, по-добре е да си купувате на зърна и да го мелите. В смляното кафе често има добавки като пшеница или ечемик, особено в по – евтините видове.

Чай

Чаят се смята за здравословно питие, но някои сортове се смесват с други листа. Що се отнася до този в пликчетата, там не се знае какво е реалното съдържание на чай.

Суши

В много случаи ако поръчате ролца сьомга, всъщност не получавате такова. Според проучване на американска неправителствена организация за опазване на морската среда, в голяма част от морската храна, тествана в суши ресторанти в Ню Йорк, рибата не тази която се твърди, че е.

Риба

Скъпите и редки видове риба често са заменяни с по – евтини версии, твърди Лари Олмсед.

Екстра върджин зехтин

Според Олмсед дори да пише, че е 100% маслиново олио, то се разрежда с фъстъчено или соево олио.

Пармезан

Пармезанът на рафтовете в САЩ е далеч от автентичния италиански вид. Това показва и неотдавнашното проучване на Агенцията по храните и лекарствата (FDA).

Мед

Ето една не толкова сладка тайна: Няма правила за това, кое се нарича мед. Някои компании го смесват с фруктозен царевичен сироп, така че не забравяйте да прочетете всички съставки.

Сухи подправки

Освен подправката, която се предполага, че трябва да е в пликчето, често се слагат и клонки или оцветители.

Шампанско

Вероятно сте чували, че пенливото вино не може да се нарече шампанско, освен ако не идва от френския регион Шампан. Но това не спира компаниите да лъжат. Със сигурност виното, което консумирате от рафта в магазина не винаги идва именно от там.

Плодов сок

Понякога в него (особено по – евтините) има всичко друго но не и плодове. Внимателно четете етикета със съдържанието.