89-годишният милиардер Ли Кашин, планира да се пенсионира от позицията на председател на управителния съвет на конгломерата CK Hutchison през следващата година.

Това съобщава Wall Street Journal, като се позовава на хора, запознати с плановете на един от най-богатите хора в света.

Според изданието, неговият син Виктор Ли ще наследи баща си на поста. CK Hutchison притежава бизнеси от сферата на телекомуникациите до дейности, свързани с изграждане на инфраструктура.

„Господин Ли говори от време на време за своето пенсиониране и увереността си във Виктор да поведе компанията. Господин Ли е в много добро здравословно състояние”, посочват от конгломерата в писмо до CNBC. От компанията поясняват, че няма някаква конкретна дата, на която Ли Кашин ще се пенсионира, като когато той реши, че е настъпил моментът, това ще бъде официално обявено.

Ли Кашин е на 19-то място в списъка на Forbes за 2017 година за най-богатите хора в света. Хонконгският бизнесмен притежава състояние в размер на 31.2 млрд. долара.

Това прави Ли втория най-богат човек в Азия след Уанг Джианлин, собственик на Dalian Wanda Group, който заема 18-та позиция в списъка на Forbes със състояние от 31.2 млрд. долара.