В големите градове пространството може да бъде лукс, а претрупаната хотелска стая е нещо, с което пътуващите до градове, като Ню Йорк и Лондон, са запознати - извънгабаритни и излишни мебели на твърде малко пространство.

Но има нова порода малък хотел: микрохотел. Обикновено стаята е около 23 кв. м, дизайнът е умен и интелигентен, с всичко, от което се нуждаете, и нищо излишно.

Освен това, останалата част от хотела е просторна и удобна, насърчавайки релаксация и разговорите с приятели.

Не вярвате? Вижте няколко забележителни хотела:

Hub Hotels Covent Garden

Къде: Лондон, Англия

Разположен в приветливия район Ковънт Гардън, The Hub by Premier Inn предлага малки, но изискани стаи с пространство за съхранение под леглата, смарт телевизори, разтегателни бюра и удобни легла. Перфектен за технологично настроения гост, можете да използвате приложението на хотела, за да резервирате стая и да се регистрирате.

Приложението също се синхронизира с стаята ви, за да контролира светлините, температурата и телевизора. Можете дори да го използвате, за да поръчате закуска.

Има безплатен чай и кафе и супер бърз Wi-Fi интернет. Лобито и ProvenDough Deli and Bar са перфектни места за разходка или работа. Брандът има още три локации в Лондон, предстои откриване на четвърта през август, плюс един обект в Единбург, Шотландия.

Generator

Къде: Амстердам, Холандия

Да, те се наричат хостел, което означава, че може да наемете двойни или четворни стаи със самостоятелни бани на ниски цени.

В бивша университетска сграда, в съседство с Oosterpark, малките, но модерни стаи на Generator Hostel са обградени от просторни социални зони, кафене и бар в бивша лекционна зала, игрална зала в бившата библиотека, както и пчелна колония на покрива.

Има открита тераса, а бившето котелно сега е бар. Тук може да вземете безплатно велосипед. Generator понастоящем е в 11 града в цяла Европа, като в Маями и в Мадрид скоро ще отворят още два.

CitizenM

Къде: Глазгоу, Шотландия

Малки, но шикозни, звукоизолираните стаи в CitizenM разполагат с XL легла и прозорци от стената до стената с щори, където всичко - от температурата до цветното осветление и алармата, се контролират от Moodpad. Стаята е само за спане: ако искате да се отпуснете, се отправете към фоайето, където ще се чувствате като в удобен, но модерен хол.

Гладни сте? Отидете в CanteenM, отворен 24 часа и се снабдете с вкусни храни и напитки от кафе до коктейли. Има и големи зали за срещи, оборудвани с аудиовизуални съоръжения и бели стени.

В цялата сграда има безплатен Wi-Fi интернет, както и безплатни филми. С други места в Ню Йорк и в цяла Европа, CitizenM е готова да стане най-горещата верига микрохотели.

Yotel

Къде: Ню Йорк

Местоположението на тази малка верига в Ню Йорк е чудесен пример за микрохотел - мини хотелски стаи (известни още като "кабини"), които разполагат с конвертируеми легла, плъзгащи се до всяка позиция с натискането на бутон, работно място с безплатен Wi-Fi, технологична стена с телевизор с плосък екран и възможност за поточно предаване на звук.

Пътувате с деца? Те предлагат стаи с двуетажни легла, както и безплатни чай, кафе и кифлички на закуска. Yotel NYC си сътрудничи с Mott Street Cycles, за да осигури безплатно наемане на велосипеди в Сентрал Парк и често организират странни събития за гостите, като например оцветяване на коктейли и книги, създадени в сътрудничество с художника Ян Скларски.

The Dean Hotel

Къде: Дъблин, Ирландия

Този ултра-хип бутиков хотел разполага с 52 красиво обзаведени, модерни стаи в стила на Бруклин, някои от които са доста големи. Тук се предлагат също така бюджетни Mod Pods и Punk Bunks, които са с размер 12 квадратни метра и включват оригинално ирландско изкуство, напълно зареден мини SMEG хладилник, безплатни ирландски закуски, смарт телевизор с Netflix.

Извън стаята може да посетите бара, залата за игри, да слушате записи на грамофона Rega, да се насладите на игра на футбол или да се настаните около уютната камина.