За някои хора домът е там, където са книгите.

Или поне такъв е случаят в днешния ни материал, в който се разказва за библиотеки, в които можете да пренощувате.

В тях мирише силно на книги!

Колорадо

В Колорадо двама библиотекари работят усилено, за да трансформират изоставено ранчо в това, което те наричат „буквално домът на писатели, артисти и любители на природата“.

Джеф Лий и Ан Мари Мартин имат прекрасна идея. Те искат да построят библиотека, която предлага над 35 000 книги, насред природата.

Женената двойка се надява да приключи строителството за лятото. Има кампания в Kickstarter, която приключи съвсем наскоро. Събраната сума възлиза на 125 000 долара.

Удивителната библиотека се намира във Фронт Рейндж, Колорадо. Тя предлага стаи за настаняване, арт студио и зала за хранене. Гостите могат да се отдадат на изследвания, учене, риболов, разходки из природата.

Уелс

Библиотеката Гладстоун в Северен Уелс е друга дестинация, в която можете да се потопите сред хиляди страници литература.

Прекарайте нощ в една от 26-те бутикови стаи и определено това ще бъде един от най-приятните ви спомени. Някои книги може да се взимат по стаите за допълнителна наслада от четенето.

Освен това библиотеката дава ежегодишно над 50 стипендии на хора, които искат да я посетят в името на изследователски цели, но не могат да си позволят настаняване на свои разноски.

Ню Йорк

В Ню Йорк има хотел на име The Library Hotel. Той се разполага на 10 етажа, като всеки един от тях е посветен на една от 10-те категории в Десетичната класификация на Дюи. Така се получават 60 стаи, които разполагат със своя собствена библиотека.

Общо заглавията са над 6 000.

На покрива на хотела има поетична градина и кът за писатели. Камината и зеленината допълват атмосферата на покой и уют.

Източници на снимките: Rocky Mountain Land Library, Wales Online, Library Hotel