Американският президент Доналд Тръмп и 8-годишният бежанец от Сирия Бана Алабед бяха определени от списание Time за най-влиятелните хора онлайн.

С легендарните си туити и ексцентрично поведение, 45-ият американски президент се пребори за място в списъка, заедно с 24 други кибер знаменитости с мощно присъствие в социалните медии и способност да правят заглавия.

В списъка на 25-те най-влиятелни личности в интернет на списанието е и Бана Алабед - 8-годишно момиче от Сирия, която се включи на живо от Алепо през 2016 г., по време на боеве между правителствените части и терористите, заявявайки: "Това е моят последен момент да живея или да умра".

Досега Twitter акаунтът на момичето, управляван от майката й, е генерирал около 365 000 последователи, но неговата автентичност, както и мотивите, които стоят зад него, са поставени под въпрос, посочва RT.

Бена е евакуирана от града и сега живее със семейството си в Турция като бежанец. Тя дори се срещна с турския президент Реджеп Ердоган.

Част от останалите личности в списъка на Time са авторът на поредицата за Хари Потър Джоан Роулинг, руската опозиционна фигура Алексей Навални, поп певицата Риана и риалити звездата Ким Кардашиан.