Компанията за строителство на луксозни имоти 13 Holdings Ltd. разполага с 30 поръчкови автомобила Rolls-Royce Phantom за своя хотелски проект в Макао, но няма гости, които да се возят в тях.

Причината за това е, че компанията все още не е получила лиценз за ексклузивния проект The 13 на популярната ивица Котай, въпреки че от 13 Holdings Ltd. обявиха през 2016 г., че очакват това да се случи до края на миналата година, информира Bloomberg.

Вчера компанията обяви нетна загуба в четвърта поредна година и обмисля да предоговори условията по задълженията си предвид продължителното забавяне.

13 Holdings обяви, че ще строи хотела през 2013 г., когато хазартната индустрия в Макао генерира рекорден оборот от 45 млрд. долара.

След това най-големият хазартен център в света отчиташе спад в приходите в три поредни години - на фона на засилените мерки за борба с корупцията в Китай и забавянето на ръста на икономиката.

Според някои условия за отпускането на банков кредит в размер на 3 млрд. хонконгски долара (384 млн. долара) “хотелът на групата в Макао трябва да бъде отворен не по-късно от 31 юли”, се казва в уведомление на компанията до борсата в Хонконг.

Ако в средата на юли от групата очакват хотелът да не може да бъде отворен до края на същия месец, тогава тя ще договори отсрочка по предварителните условия.

Строителната компания, която получи доставката на автомобилите Phantoms през миналата година, вече успя да получи една отсрочка от 31 март до 31 юли.

От компанията очакват хотелът и комплексът към него да отворят във втората половина на годината.

Съпредседател на 13 Holdings е Стивън Хънг, който преди отговаряше за инвестиционното банкиране на Merrill Lynch в Азия.

Строителната компания обяви, че преговаря с търговски банки, други финансови институции и някои акционери за осигуряването на нови източници на финансиране.