Някога летенето със самолет беше проста и с нищо незабележителна дейност. Качвате се в самолета, излитате, кацате, всички слизат, мисията е изпълнена.

Но нищо не остава просто завинаги. Тази седмица Air France пусна продукт от основна необходимост, който може да се очаква от шикозна, изискана и интелигентна страна, дала ни Ив Сен Лоран, Шанел, Марсел Пруст, Жан-Пол Сартр, Симон дьо Бовоар, Албер Камю, Роден, Моне, Дега, Едит Пиаф, Марион Котияр, Daft Punk.

Вече можете да се насладите на дъвка с бранда Air France. Това е не просто изкушение за устата. То ще ви накара да се почувствате здрави, щастливи и спокойни.

„Както всички пътуващи знаят, излитането и кацането понякога могат да причинят болки в ушите. Натискът в кабината варира и ушите на пътуващите могат да заглъхнат. Дъвченето е достатъчно да балансира вътрешното напрежение в ухото и да направи пътуването по-забавно“, се казва в рекламата на френската дъвка.

Грижовното отношение е в основата на безпокойството на Air France. За да се покрижи за ушите на клиените си, Air France създаде собствена френска дъвка - La Gomme à Mâcher. Предлагат се два вкуса, които въплъщават удоволствията във френски стил – шам-фъстък-макарон и крем брюле. Дъвката е произведена във Франция и е 100% натурална“, се казва още в рекламата.

Air France обаче не е единствената авиокомпания, която има продукт под собствена марка. Британският вестник Daily Telegraph изброява кои са останалите:

1. Лепкави бележки British Airways

Познавате това чувство. Най-сетне сте се настанили на седалка 36 А, готвите се да излетите за слънчева ваканция и извендъж сте напълно погълнат от мисълта за всичката работа, която трябва да свършите, след като се върнете след две седмици.

„Да изгладя кърпите, да купя още препарат против мравки, да обезпаразитя котката, да насека дърва за зимата“. Ако само имахте лепкави бележки под марката
British Airways, на които да надраскате тези съобщения до бъдещото си аз....

British Airways продава тези бележки заедно с Iberia, с която има партньорство.

2. Плюшени мечета easyJet

BA
също продава плюшено мече с логото си, но easyJet стига още по-далеч, като предлага две. Те се наричат Гъливър и Лили и, както можете да очаквате от авиокомпания, която не лети до Уайоминг, щата Монтана и дори до Айдахо, те са облечени като скотовъдци.

Вашите любими мечета Гъливър и Лили се завърнаха в Дивия Запад, изглеждат добре и денди в сходните им премени“.

Казват, че са пътували до Дивия Запад? Много е съмнително, предвид факта, че
easyJet не лети до САЩ, така че тези безпринципни играчки явно са летели с друга авиокомпания. Това ги прави предатели на бранда, а никой не иска това. Могат да са ваши за 13 евро.

3. Карти за игра Ryanair

Какво искате най-много, когато летите с авиокомпания, известна с малките размери на седалката си? Брандирани карти за игра – идеални за забавление след излитането.

Но внимавайте да не ги изпуснете в тесните процепи между редиците. Това означава, че карти, като царя, царицата и валето, както и всички карти с цифри, носят логото на
Ryanair.

4. Бира Cathay Pacific

Какво си мислите, когато пийвате студена бира? „Наистина трябва да резервирам това пътуване до Мюнхен за Октобърфест?“ или „Как ми се иска да се наслаждавам на това на много голяма височина в херметизирана метална кабина?“.

Ако сте отговорили положително на последния въпрос, значи се нуждаете от Betsy Beer - „първата в света крафт бутилирана бира, на която можете да се наслаждавате на 10 000 метра височина".

Можете да благодарите за нея на Cathay Pacific. Хонконгската авиокомпания пусна еликсира през февруари в рамките на философията си да постави пътниците в центъра на всяко решение, което взема, в опит да предостави изключително преживяване на всеки етап от пътуването.

5. Овлажняваща пижама Emirates

По време на дълъг полет много хора се чувстват уморени и дехидратирани. Сигурно някои от тях си мислят: „Ако имах овлажняваща пижама, ще се разхождам по пътеката на този самолет с невинността на малко дете“.

Коя е най-добрата авиокомпания в света за 2017 г. Авиопревозвачът печели наградата за четвърта година, след като преди това бе на челна позиция през 2011, 2012 и 2015 г.

За щастие, Emirates дава отговор на желанията ви и превръща страховете и притеснениято от реалния живот в нощница за пътуване със самолет. През януари авиокомпанията пусна овлажняваща пижама с екстракт от водоралси, която е изключително мека и позволява на пътуващите да се чувстват удобно.

За съжаление, пижамата е налична само за пътуващите в първа класа.