Издълбани от глетчери планини, буйни реки, водопади и бреговата линия на Akami-Uapishkᵁ-KakKasuak-Mealy Mountains National Park Reserve са най-новата защитена територия на Канада – титла, дадена на региона миналата година.

Известен накратко като Mealy Mountains National Park Reserve, той ще бъде управляван съвместно от Innu Nation и предлага безплатен достъп до цялата територия през 2017 г.

Тази година Parks Canada предлага безплатен достъп до всички национални паркове, национални морски зони и национални исторически обекти в чест на 150-годишнината на Канада, припомня T+L.

Mealy Mountains National Park Reserve е 46-ият национален парк на страната. Посетителите могат да се възползват от изключителни възможности за пешеходен туризъм, риболов, каяк, наблюдение на китове и къмпинг, докато се срещат с някои от най-старите фосили на планетата и се изправят пред впечатляващо многообразие от морски птици.

Публикация, споделена от Armstrong709j (@armstrong709j) на

Паркът защитава повече от 10 360 квадратни километра гори и включва културни обекти от значение за местните народи.

Ако посетите резервата, ще бъдете свидетели на мирна среща на местните хора и дивата флора и фауна. Човеците споделят това обширно местообитание с вълк, черна мечка, лисица, бялка и други, както и с атлантическа сьомга и пъстърва, които плуват в реките.

Публикация, споделена от Andrew Bresnahan (@andrewbresnahan) на

Паркът е достъпен целогодишно както с хидроплан, така и с хеликоптер, а от края на лятото до началото на есента предлага оптимални метеорологични условия за посещение.

Както при всеки нов национален парк, програмите и услугите първоначално ще бъдат ограничени, но с течение на времето Mealy Mountains National Park Reserve ще предостави на туристите уникален начин да открият невероятния му пейзаж.