Мечтаете ли да прекарате медения си месец или следващата почивка във водно бунгало?

Тези уникални съоръжения стават все по-популярни и са предпочитани от много двойки. Но знаете ли всъщност всичко за тях?

Проверете!

Водните бунгала не са широко достъпни

Има по-малко от 200 курорта в света, които предлагат водни бунгала и много от тях се намират в далечни дестинации. Те са самостоятелни единици, по-скъпи са за изграждане спрямо стандартните хотелски стаи и повечето не са подходящи за семейни туристи.

Въпреки това панорамните гледки, уединението и директният достъп до вода, които те предлагат, ги правят съблазнителен избор за двойки.

Повечето от тях са само за възрастни

Повечето бунгала от тях са построени само за двама души, като двойното легло е единствената опция за спане (освен ако не разчитате на хамак на палубата). И тъй като едно палаво дете може лесно да падне във водата, то е по-безопасно за възрастни, които могат да плуват.

Повечето бунгала са разположени на Малдивите

Определени като рай, Малдивите се състоят от над 1000 коралови острова в Индийския океан, известни с удивително бели плажове, сини лагуни, топли и плитки води и дълбоки подводни рифове.

Френска Полинезия е на второ място по концентрация на водни бунгала

Таити, Бора Бора и други са известни с великолепния си климат и условия.

Дори и в Мексико има водни бунгала

Karisma Resorts наскоро представи 30 палафитос (водни бунгала) в курорта El Dorado Maroma, който е само за възрастни, по протежение на Ривиера Мая в Мексико. Гостите имат изключителен достъп до Overwater Ocean Grill & Wine Bar на курорта.

Южно от Канкун, ултралуксозният Rosewood Mayakoba също разполага и с водни бунгала. Те обаче гледат повече към мангровата лагуна, отколкото към Карибите.

В САЩ също може да се настаните във водни бунгала

Disney’s Polynesian Villas & Bungalows в Disneyworld в Орландо, Флорида, е версия на тропиците. 20-те бунгала се намират на минути от Magic Kingdom и са достъпни с водни таксита или влакче.

Тъй като това са големи помещения, тук могат да спят до осем души и са по-подходящи за семействата, отколкото за романтичните двойки. И все пак наличието на частна палуба с басейн, може да ви примами да доведете няколко приятели.

Тези бунгала са скъпи

Олинклузив обслужване идва понякога на цена от 4 000 долара на нощ, въпреки че повечето от тях са в диапазона от 1 000 евро. Някои от тях също така изискват минимален брой нощи, които трябва да се резервират.

Сред предимствата им са иконом, трансфери от и до летищете, висок клас алкохолни напитки и следобедни хапки.

Все пак може да наемете бунгало и за по-малко от 150 долара на месец

Ако все пак търсите евтин вариант за настаняване в подобно бунгало, помислете за Колумбия, Панама или Белиз.

Гледката към пода може и да ви разочарова

Някои водни бунгала разполагат с прозрачен под. Но не очаквайте винаги гледка на морски аквариум под краката си. Понякога може да бъде по-скоро като вътрешността на счупена перална машина.

При някои има различни видове настаняване

Когато се настаните, може да установите, че вашето бунгало е твърде далеч от брег ... или твърде изложено на слънце... или твърде далеч от басейна. В курорти, като Sandals Grande St. Lucian, гостите имат богат избор от бунгала. Сред тях са Rondovals, които разполагат със самостоятелен басейн и хидромасажна вана.

Ако курортът има гъвкава политика, може да прекарате няколко дни във водно бунгало и няколко дни в обикновено.