Родена в семейството на пилот от авиокомпания Балкан и служител на летище София, Десислава Симеонова е отгледана на летището и затова не е случайна страстта й към пътуванията и разбира се, професионалния й път впоследствие.

Още на 18 години започва работа на летище София към авиокомпания Балкан. Успоредно с това завършва Международни икономически отношения в УНСС.

Днес може да се похвали с над 25 години авиационен професионален път, по време на който е минала през много различни нива.

Вижте какво заяви управителят на Крис Еър Десислава Симеонова за Profit.bg:


Крис Еър


Кои бяха любимите дестинации на българите през миналата година и променят ли ги те през тази?

Като заобикалям най-близките съседни дестинации, където традиционно е най-лесно да се пътува, дори с личен автомобил, аз по-скоро ще наблегна на по-далечни, интересни и мечтани кътчета, които увеличиха сериозно трафика си. Нашите наблюдения показват, че Дубай е топ дестинацията за миналата година.


Pixabay

След отпадането на визите за български граждани и старта на директните полети от София до Дубай на flydubai, дестинацията стана по-достъпна и се превърна в хит за българския пазар. Този космополитен град, съчетаващ толкова много „най-„ и „ТОП“, привлича като магнит, но по-важното - създава лоялни туристи, които отиват за втори, трети и пореден път, защото винаги има какво ново да открият и преживеят.

Различните сезони предлагат разнообразни атракции – така че, освен за уникалното посрещане на Нова година или шопинг манията през януари, прекрасни изживявания предлагат февруари, март и април с цветните градини и танца на фонтаните, сафари в пустинята или различни концерти и фестивали; май и юни с почивка на прекрасни плажове в някое от съседните емирства, септември до ноември е време за голф или релакс, забавления в Дубай Паркс и др.

Все по-често българските туристи избират екзотични дестинации, като Шри Ланка, Малдиви и Тайланд за своята почивка. Това са места, които привличат със своята невероятна природа, уникална атмосфера, екзотична кухня, интересна история и култура. До Коломбо, Мале или Банкок можете да летите с flydubai след прекачване в Дубай.

Друга голяма изненада за изминалата година бе Куба. Въпреки че все още е в комунистически режим, Куба успя да се нареди сред водещите туристически дестинации в Централна Америка. За това най-голям принос имат културата и местната природа, както и гостоприемството на местното население.


Валери Белчински за "Без багаж"

Островната държава не само предлага невероятни плажове, но и целогодишен туристически сезон. Наскоро екипът на телевизионното предаване “Без багаж“ представи Куба на своите зрители по изключително интересен начин. С помощта на екипа изготвихме специална програма за Куба по техен дизайн.

Промени ли се стилът на пътуване на българина и повишава ли се интересът към самолетните екскурзии у нас?

В последните години всички се учим как да пътуваме „качествено“, което, според мен, означава да се пътува с желание за познание, преживяване и откриване на непознати места. Все повече хората започнаха да пътуват с децата си, ваканциите с множество екскурзии започват да изместват малко по малко all inclusive туризма.

Самолетните екскурзии пестят дни, а вече всички ценим времето си. И според една статистика на летище София, за миналата година ръстът на излитащи от нашето летище се е покачил значително.

Предлагате и круизи. Какво е най-важното нещо, което трябва да знаем, ако търсим такъв тип преживяване?

Круизните пътешествия стават все по-модерни напоследък, както и все по-достъпни, ако резервирате доста по-рано. Както мои приятели споделиха, „понякога е по-евтино да изкараш един месец на кораба през зимата, вместо да плащаш парно у дома.“ Това се е превърнало в начин на живот за много западноевропейци, но и все повече българи се включват.

Искам да обърна внимание на комбинацията посещение на Дубай и круизна обиколка из региона на Гълфа. Има много голямо разнообразие от круизи, стартиращи от Дубай в периода декември – март, с които ще допълните преживяванията си в Абу-Дабу, Маскат, Бахрейн, Кувейт, Доха и други. Ще избягате от студа и ще се наслаждавате на приятно слънце по палубите на кораба.

Има няколко важни неща, които човек трябва да знае и предвиди, потегляйки на круизно пътешествие – пътува се с международен паспорт, който трябва да бъде валиден минимум 6 месеца след приключване на пътуването; необходима Ви е кредитна карта (дебитна не се приема), от която ще бъде блокирана известна сума при качването на борда; организирайте си предварително бреговите екскурзии, които Ви харесат от предложенията на круизната компания; съобразете се с дрескода, който се изисква на борда, когато приготвяте багажа си...


Pixabay

Можете ли да ни издадете някои от новите предложения, които можем да очакваме от Крис Еър?

Тази година сме подготвили за нашите клиенти няколко интересни предложения – Шри Ланка, Камбоджа, Малдиви, Куба. Предстоят и някои нови проекти, отново със специалните препоръки на „Без багаж“, като Мексико, Тайланд, Танзания (Занзибар и Дар-ес-Салам), евентуално и Етиопия. Всички програми включват много разнообразни атракции, кулинария, мистика и разбира се изненади.


Крис Еър

Разбира се, не искам да пропусна и европейските възможности, които доказано са прекрасни бягства за уикенда – Будапеща, Виена, Прага, Италия, Германия, Холандия, Испания и Португалия. Тук работим по индивидуални проекти, изключително съобразени с желанията и бюджета на нашите клиенти.