За богатите и известни, които искат да "се свържат завинаги" на прекрасно и екзотично място, обикновено изборът е Бали, Индонезия. Бали винаги привлича туристи от цял свят заради зашеметяващата си природна красота, приятните местни хора и прекрасното време, което се среща там по-голямата част от годината.

Най-новото горещо място за сватби е в южната част на полуостров Букит, на около 20 километра южно от старомодното село Улууату. За тези, които се омъжват в Бали, удобството е, че няма нужда да ходите никъде другаде за медения месец, когато вече се намират на едно от най-красивите места на Земята.

След сватбата и празненството, когато всички останали са се прибрали вкъщи, младоженците могат да се отпуснат и да се насладят на себе си далеч от любопитните погледи. Ето защо този рай е избор за много известни двойки, които могат да избягат тук от феновете и папараците, които ги преследват в останалите части на света.

Разбира се, някои папараци се промъкват и тук, но те са много по-малко, отколкото можете да срещнете в града, например.

И Бали далеч не е единственото място за организиране на екзотична сватба. От Forbes правят класация на някои от най-предпочитаните и луксозни дестинации, достойни да се ожените.

5. Renaissance Bali Uluwatu Resort & Spa

Този курорт е един от най-новите в района и предлага красива плажна ивица, подходяща за сватби. Тук се намира най-голямата бална зала на полуострова, където могат да се настанят до 900 души за сватбено тържество.

Има и разнообразни частни палуби с великолепни гледки, които можете да резервирате, а след празненството можете да се отпуснете в един от трите уникални басейна и да се насладите на коктейли в клуба, докато хапвате барбекю с морски дарове и се любувате на залеза.

4. Anantara Uluwatu Bali Resort

Този курорт има 1.7 хектара частна земя и се намира на уединено, недокоснато крайбрежие, а океанът служи като фон за церемонията. Курортът разполага с уникална климатизирана стъклена стая, която служи като параклис.

Намира се на издигнатата веранда до скалист с изглед към известния Impossible Beach. Този курорт е един от предпочитаните, често резервиран от богати индонезийски двойки.

3. The Edge

Обслужването в този курорт е само с персонален иконом, който е на повикване 24 часа и е сертифициран от Magnums Butler Academy. Главният готвач Nyoman Suasa, който преди това е готвачът на Sous в известния хотел Beverly Wilshire на Rodeo Drive, ръководи ресторанта и кетъринга.

Всяко сватбено събитие може да бъде съобразено с конкретните вкусове на гостите. Това със сигурност е мястото, където всяка Пепеляшка ще иска да се ожени за своя принц.

2. Bulgari Resort Bali

A post shared by shiwei (@arkfilmstudios) on

1. Alila Villas Uluwatu