В деня, в който Джайлс Фукс научава, че не е издържал кандидатстудентските си изпити, неговото семейство се събира около масата за вечеря, както обикновено.

Баща му не проронва и дума по време на вечерята, като изчаква, докато чиниите не са отсервирани от масата. Тогава се обръща към сина си и казва: "Джайлс, надявам се, че можеш да работиш добре с ръцете си."

Въпреки слабите си резултати на изпитите, Джайлс се надявал да опровергае баща си и още на следващия ден почукал на вратата на най-голямата имотна агенция в Нортхамптъншир, за да попита за работа, пише BBC.

"Ще бъда най-добрият имотен агент, който някога сте имали," заявил тийнейджърът на мениджъра. "Можеш ли да започнеш в понеделник?" бил отговорът, който получил.

Днес Фукс е на 52 години, мултимилионер и съосновател на компанията, предлагаща обслужвани офиси Office Space In Town (OSIT). Той обаче твърди, че трите години, през които работил за онази имотна агенция в Ийст Мидландс, са му дали безценна основа.

"Работата там ме научи как да общувам с хората – и как да продавам," казва той.

Той бил амбициран сам да си бъде шеф и през 1987 г., когато бил на 21-годишна възраст, заедно с приятел основава собствена агенция.

Компанията жъне успехи, а след това следват още много печеливши бизнес начинания, в това число и компания за възстановяване след бедствия, докато през 2010 г. не решава да обедини усилия със своята сестра Ники и да създадат OSIT.

Само седем години по-късно OSIT може да се похвали с годишни приходи от над 20 млн. паунда (22 млн. евро).

Компанията, която в момента се оценява на 200 млн. долара, разполага с шест сгради в Лондон и други четири в различни части на Великобритания.

Обслужваните офиси предлагат всичко, от което един предприемач или компания имат нужда, за да правят бизнес. Освен самите офис площи, те предлагат интернет достъп, бюра, столове, конферентни зали и дори рецепционисти, на които могат да разчитат.

Решението на Фукс и неговата сестра да основат OSIT до голяма степен представлява следване на семейната традиция, тъй като през 1979 г. тяхната майка създава първия подобен бизнес във Великобритания.

Ники поема управлението на бизнеса на нейната майка City Executive Centres, а Фукс се присъединява към нея в началото на новия век, преди в крайна сметка компанията да бъде продадена през 2005 г.

Първият офис на OSIT отваря врати през януари 2011 г. в Централен Лондон, като е под наем.

Година по-късно обаче OSIT вече може да купува собствени сгради, след като обединява усилия с имотен фонд. Според Фукс тази стъпка е била повратна за компанията. "Това ни превърна от компания, която управлява обслужвани офиси, в имотна компания, при това успешна."

Като собственик на сградите си, OSIT има по-голяма свобода да проектира и да обзавежда съгласно своите представи.

За да се отличава от другите, компанията проектира много различно интериора на офисите си, използвайки различни теми - от Монополи до Алиса в страната на чудесата и интериора на луксозна яхта.

Това, че притежава своите сгради, улеснява нещата за OSIT, когато компанията иска да добавя допълнителни неща, като фризьорски салони, фитнеси, кафенета, барове и хотелски стаи.

Това също така означава, че OSIT може да намали таксите си в случаи на икономически спад, както и да прибира за себе си печалбите с нарастването на стойността на търговските имоти.

Фукс е сериозен поддръжник на Брекзит. Той смята, че болезнените последици от напускането на ЕС ще се окажат "буря в чаша вода и че истината е, че Великобритания се справя наистина добре ".

Той също така добавя, че поевтиняването на паунда, освен че е подпомогнало компаниите износителки, е направило инвестирането във Великобритания по-привлекателно за чуждите компании.

"В момента има купища пари, които пристигат в Лондон," казва той.

Миналата година китайската компания за управление на активи в сектора на недвижимите имоти Kailong купи дял в OSIT за неназована сума, а според Фукс секторът на обслужваните офиси ще става все по-привлекателен за инвеститорите.

В момента секторът на обслужваните офиси съставлява 7% от пазара на офис площи във Великобритания.

Това се равнява на 16 млрд. паунда (17.6 млрд. евро), според доклад от миналата година на Capital Economics, която прогнозира ръст до над 60 млрд. паунда (66.11 млрд. евро) до 2025 г.

В OSIT Фукс заема поста главен изпълнителен директор, докато неговата сестра е управляващ директор.

Фукс може и да не се справя добре на кандидатстудентските си изпити, но казва, че баща му е много доволен от това, което е постигнал впоследствие.

"И двамата ни родители са много горди с Ники и с мен," казва той.

"Майка ми започна бизнеса с обслужвани офиси във Великобритания през 1979 г. в малка сграда в Нортхамптън и сега са изключително доволни, че ние сме поели щафетата."