Старият континент може да се похвали с невероятни дестинации, известни по целия свят - като Амстердам и неговите канали, Лондон и шопинга, музеите и атмосферата или Париж - градът на светлината.

В Европа обаче също така има хиляди скрити съкровища, непознати за туристите.

От Ротенбург в Германия до Преко в Хърватия и Фаял на Азорските острови - вижте най-добрите неизвестни дестинации в Европа за 2017 г., определени от European Best Destinations.

Кокари, Самос, Гърция

Самос е островът на бащата на математиката Питагор, астронома Аристарх и философа Епикур. Това е домът на Хера и земята, на която са творили Херодот и Езоп.

Важен търговски център в Егейско море днес, той е бил сериозна военна сила в древността. Островът е покрит с обилна растителност, а девствения пейзаж е непокътнат през вековете.

Сивита ди Банореджо, Италия

Всъщност, това са два отдалечени един от друг града. Сивита е разположена на хълм, достъпен само по дълга каменна пътека, която започва в края на пътя от съседния Банореджо

Днес градът има изключително малко жители, заради което го наричат Умиращия град.

Много от сградите се купуват от богати италианци, които ги използват за ваканционни имоти. Сивита страда от постоянна ерозия, която руши вулканичната скала, на която се намира.


Очарователният средновековен град е почти напълно недокоснат от ренесанса, като само фасадата на църквата е ремонтирана по време на Възраждането.

Ротенбург, Германия

Публикация, споделена от Casey Richardson (@explorophile) на

Потопете се в средновековния живот чрез едно пътуване назад в хилядолетната история.

Уникалната атмосфера на Ротенбург може да почувствате, когато се разхождате по уличките му, заобиколени от реставрирани фасади, фонтани и други.

Преко, Хърватия

Рокамадур, Франция

Фаял, Азорски острови, Португалия

Публикация, споделена от Damien Deparnay (@damdeparnay) на