Тези зашеметяващи устойчиви хотели ще бъдат върхът на вашето пътешествие, като същевременно с престоя в тях ще помогнете за намаляване на въглеродния отпечатък.

От Лас Вегас до Фиджи, това са най-добрите предложения за устойчиви хотели, в които може да отседнете.

1 Hotels, Саут Бийч, Манхатън, Бруклин

"На онези, които пътуват по света, им пука", казва основателят на 1 Hotels Бари Стерлихт. Дизайнът. Архитектурата на трите хотела (разположени в Саут Бийч, Манхатън и Бруклин) включват устойчив дух от самото начало, използвайки чисто естествени елементи и регенерирани материали като дърво, органичен памук, мрамор и мед.

Alila Seminyak, Бали, Индонезия

Ангажиран с устойчив туризъм, Alila Seminyak, разположен на югозападното крайбрежие на Бали, има за цел да запази местния живот и традицията на заобикалящата природа и общност. Естественото озеленяване, басейните на покрива и дъждовните градини на курорта използват събираната дъждовна вода, докато местната фауна спомага за създаването на зелена среда, допринасяща за цялостното намаляване на потреблението на енергия.

Амангри, Каньон Пойнт, Юта

Амангри в Каньон Пойнт, Юта, е построен от напълно естествени материали с намерението да се слее в околностите на югозапада. Всеки елемент тук е запазен - от пясъка до околните планини. Програмите за рециклиране и енергоспестяване се използват в целия имот, както и в ресторантите тук и в съседните устойчиви ферми.

Calistoga Ranch, Долината Напа, Калифорния

Отговорен и целенасочен лукс ще намерите в сърцето на Calistoga Ranch, долината Напа. Кедровите къщички са заобиколени от стари дъбови дървета, а пешеходните пътеки следват естествения път на елените, които се намират тук.

Collective Retreats, Вайл, Йелоустоун и долината на Хъдсън

Collective Retreats - хотел с три отделни локации във Вайл, Йелоустоун, и сега долина Хъдсън, поема нов подход към настаняването с това, което те наричат "бъдещето на зелените хотели". Въз основа на модела всяко местоположение използва временни структури с минимално въздействие върху земята. По-ниският въглероден отпечатък е резултат от по-малкото използвана енергия, по-малко консумация на вода и възможността за използване на слънчева енергия, когато е възможно.

Tabacon Grand Spa Thermal Resort, Ла Фортуна, Коста Рика

Насладете се на мястото и звуците на дъждовните гори в Tabacon Grand Spa Thermal Resort в Табакон. Разположен на 900 декара тропически резерват в Коста Рика, водата на курорта е естествено отоплявана от активния вулкан Аренал. Табакон също така популяризира осведомеността и образованието в своята общност, като постоянно търси начини за подобряване на живота на местните.

Jean-Michael Cousteau Resort, Фиджи

Един от пионерите в екотуризма, курортът Jean-Michael Cousteau във Фиджи е първият в региона на Южния Тихи океан, който рециклира хартия и пластмаса, като по този начин създава програма за рециклиране на целия град. Курортът е разработил "ядливо озеленяване", където растенията не са само за естетика, но и доставят в кухнята пресни билки и продукция.

Mandarin Oriental, Лас Вегас, Невада

В сърцето на Sin City, Mandarin Oriental, Лас Вегас, използва устойчиви строителни материали, произвежда ниски емисии и програма за съхранение на вода, която спестява около 4,1 милиона галона вода годишно.

The Pierre, Ню Йорк

Устойчивите практики на хотел Pierre включват осигуряване на работа на местните жители и закупуване на местни продукти, като хотелът е активен участник в NYC Carbon Challenge, за да намали сегашния си отпечатък с 30% до 2025 г. Освен това хотелът е сред дарителите на храна в програмата на град Ню Йорк, наречена City Harvest.

Primland, Meadows of Dan, Вирджиния

Сгушен в планините на Blue Ridge на Вирджиния, Primland обхваща 12 000 акра и работи усърдно, за да запази всеки инч от земята. Техният акцент върху рециклирането и консервацията царува. Mебели от рециклиран дървен материал, произведени от местен майстор, покривни плочки от рециклирани гуми и голф игрище с 18 дупки, което възстановява дъждовната вода през напоително езеро, демонстрира изключителния ангажимент на хотела за устойчивост.