Galaxy Note 8 зарадва потребителите с мощни апаратни характеристики, превъзходен екран и дори дългоочаквана камера.

В мрежата има немалко положителни отклика за новия смартфон. Няколко, а дори цял ред причини, обаче в полза на Galaxy S9 и S9+ може да ви откажат от закупуването на настоящия фаблет.

Няма съмнение, че Galaxy Note 8 в момента е един от най-популярните Android телефони. Той се нарежда гордо до най-добрите устройства на годината.

Интересно ли ви е обаче да разберете защо си струва да поизчакате малко с купуването на нов смартфон? Със сигурност да.

1. По-бърз чипсет

Samsung, напълно в свой стил, е използвала най-доброто в апаратната част. Така ексклузивно Galaxy S8 и S8+ са снабдени с чипсети Snapdragon 835. Може да се предположи, че и Galaxy S9 и S9+ ще бъдат оборудвани в съответния дух – само че още по-съвременно.

2. Подобрена двойна камера

Надали Note 8 ще остане единственият смартфон на компанията с двойна камера. Няма никакви причини, поради които следващото поколение флагмани да направят стъпка назад.

И, разбира се, технологията ще бъде усъвършенствана.

3. Вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци

Note 8 така и не стана първият смартфон със скенер за пръстови отпечатъци, вграден в дисплея. Причината за това е техническа. До премиерата на Galaxy S9 и S9+ има достатъчно време за отстраняване на предизвикателствата.

Смартфонът с вграден в екрана скенер за пръстови отпечатъци може да се окаже по-привлекателен за потребителите, отколкото устройствата с такъв на задния панел.

4. Прогрес в дизайна без рамки

Екраните без рамки станаха модни в последно време. Именно поради това Samsung последва тази тенденция и я възприе като доста перспективна. Нещата няма да спрат дотук. Очаква се нова вълна интересни решения.

5. Цена

Note 8 е доста скъп телефон. Той е по-скъп от Galaxy S8 и S8+. Поради това потребителите, които не проявят интерес към линията Note, има голям смисъл да почакат появата на Galaxy S9 и S9+.