Около месец остава до коледните и новогодишните празници и определено смартфоните ще са сред най-желаните и купувани подаръци. Ето десетте смартфона, определяни като най-добрите към настоящия момент, според изданието Paste Tech.

Вижте още: Грешки при покупката на смартфон

10. ОnePlus X

След като разтърси сериозно пазара с модела си от миналата година - OnePlus One, слабо известният китайски производител представи през тази година и втора версия на популярния модел.

Впоследствие от компанията изненадаха приятно с представянето на още един модел - ОnePlus X, който, освен по-евтин, се оказа и с по-добър дизайн и изработен от по-качествени материали.

Устройството се отличава с дисплей с резолюция от 1080 пиксела и последна версия на операционната система Oxygen OS. Една от най-привлекателните му характеристики обаче е неговата цена от около 250 долара.

9. LG G4

Въпреки че няма дизайна на предходната версия G3, отличаващ се с минимални граници, устройството има изключително представяне по отношение на производителността, както и едни от най-добрите камери и дисплеи на пазара. Нещо повече, през лятото това бе едно от най-добрите Android-устройства на пазара.

И докато смартфонът все още е един от най-добрите на пазара, може би потребителите е добре да изчакат представянето на следващото поколение – най-вероятно в началото на следващата година. Най-малкото това ще понижи цената на четвъртата версия значително.

8. iPhone 6 Plus

Този модел е вече на повече от една година, като излезе по-нова негова версия. Въпреки това устройството продължава да е едно от най-добрите на пазара, като предоставя голям диспелй тънък дизайн и най-новите софтуерни ъпдейти на операционната система на Apple – iOs.

Той е подходящ за потребителите, които желаят да платят с между 100 и 150 долара по-малко, в сравнение с най-новия модел 6s Plus.

7. Moto X Pure Edition

Motorola бе един от пионерите в класа на евтините смартфони. Компанията има сериозни позиции и при моделите от висок клас. Този модел се отличава с изключителен дисплей и производителност, както и почти базова версия на Android, ненатоварена от излишни приложения.

Сред основните недостатъци на устройството се посочва относително по-слабата, в сравнение с конкурентите, камера, където може да има съществен напредък в бъдещите версии.

6. iPhone 6s

Въпреки че моделът iPhone 6s Plus се отличава с по-голям екран и по-добри характеристики, по-високата му цена го прави сравнително по-недостъпен за широката публика. За сметка на това потребителите, свикнали с по-малките екрани на настоящите iPhone-и, могат да продължат да се придържат към този модел.

Той все още се отличава с много добра производителност и камера и достъп до всичко най-ново от операционната система на Apple.

5. Galaxy S6 / S6 Edge

Още един смартфон с много добър дисплей и камера. И макар да е малко претоварен откъм приложения, тези два модела все още са сред най-добрите предложения сред Android-смартфоните.

Моделът S6 Edge, освен с красив дизайн, дава на потребителите и уникална функционалност, благодарение на заобления си дисплей.

4. OnePlus 2

Моделът се отличава с уникален дизайн и изключителен дисплей. Всичко това на цена от 329 долара, почти недостижима от моделите от най-висок клас на останалите производители. Два са основните проблеми при устройството.

Първият е свързан с неговата камера, която изостава сериозно зад тези на конкурентите. Вторият е свързан с недостъпността му, като трябва да имате покана, за да се сдобиете с подобно устройство.

3. Samsung Galaxy Note 5

Samsung срещна много критика по отношение на фаблета си Note 5 заради това, че батерията не се сменя, липсва водозащитен калф и паметта не може да се разширява с карта. Ако тези неща не са от съществено значение за вас обаче, това е едно от най-добрите устройства, произвеждани някога от Samsung.

Камерата на смартфона е най-добрата, която може да бъде открита на устройство с операционна система Android.

2. Nexus 6P

Миналогодишният модел Nexus 6, произвеждан от Motorola, бе същинско бедствие. В свят на големи смартфони, той бе най-големият, като цената му също не отговори на очакванията на потребителите. От Google си взеха поука и представиха през тази година два модела, произвеждани от два производителя – LG и Huawei.

Моделът, произвеждан от Huawei - Nexus 6P, може да се определи като мечтата на феновете на Аndroid. Отличава се с метална конструкция, много добър дисплей и камера.

Сред основните му предимства са най-новата версия на Android, появила се първо на тези устройства, както и обещанието за първо получаване на новите версии. Цената му от 499 долара също е далеч по-ниска от смартфоните от най-висок клас на останалите производители.

1. iPhone 6s Plus

Новият модел на Apple зарадва потребителите с няколко нововъведения, основното сред които бе чувствителният на натиск дисплей с технологията 3D Touch. Подобрен бе сензорът на камерата до 12-мегапиксела. Високата цена на устройството обаче продължава да е основното препятствие пред бъдещите купувачи.