Омръзнаха ли ви фразите в стил „следвайте мечтата си“?

Предлагаме ви няколко свежи идеи от действително преуспели хора, пише журналистката Рейчъл Гилет в колонката си за weforum.org.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп: Бъдете аутсайдери

Говорейки пред випускници на Университета на Свободата, Тръмп им казва, че нищо, което си струва в живота, не се отдава лесно. Да следваш убежденията си означава, че си готов да се сблъскаш с критика от всички страни.

Освен това президентът на САЩ заявява, че няма нищо лошо в това да те наричат „аутсайдер“. Това е добър знак, допълва той. Именно аутсайдерите променят света, категоричен е Тръмп.

Марк Закърбърг: Да имате цел не е достатъчно

Основателят на Facebook казва, че да намерите своята цел в живота не е достатъчно. Много млади хора в съвременния живот инстиктивно се опитват да го направят.

Неуспехите никога не са лош опит, те са крива на процеса на учене, казва той.

Целта е усещане, че си част от нещо по-голямо, че си нужен, че напред те очаква нещо по-добро. Целта е това, което ти носи истинско щастие, допълва Закърбърг.

Ричард Брансън: Никога не съжалявайте за миналото, движете се напред

Милиардерът казва, че е получил този съвет от майка си.

Бил Гейтс: Не усложнявайте

В интервю основателят на Microsoft Бил Гейтс се възхищава на Уорън Бъфет.

Погледнете неговото разписание – то е доста просто. Поговорете с него за бизнес, който смята за привлекателен – той знае само няколко базови цифри и факти. Ако той види, че няма излишно усложнение, ще склони да вложи пари, казва Гейтс.

Джоан Роулинг: Приемете своите провали

Авторката на популярните в цял свят книги за Хари Потър знае, че за да стигнеш до успеха, трябва да преживееш провалите си.

Преди да стане най-богатата жена в света, Роулинг е обикновена британска майка, която живее в държавно жилище. Преди книгите й да бъдат издадени, те са отхвърляни от много издатели.

Ариана Хъфингтън: Не се преработвайте

Това е глупост, казва основателката на изданията The Huffington Post и Thrive Global. Тя е на мнение, че младите хора не бива да се преработват.

Джордж Стефанопулос: Отпуснете се

На практика нищо, за което се тревожите сега, не влияе на вашето утре, казва известният политически консултант.

Не се бойте, че ще загубите пари, стремете се към своята мечта. Но спестете няколко долара за пенсия още днес.