Съпругата на Ким Чун-ун се появи заедно със съпруга си на тържество по случай успешните ядрени опити на страната.

Рядката поява пред обществеността на Ри Сол-джу фотографите на Северна Корея заснеха на галавечер в чест на инженерите, които проведоха най-мощния ядрен тест на страната в миналата неделя.

Съпругата на диктатора рядко се появява публично през последните години, което навежда на мисълта, че наскоро е родила третото дете на двойката.

През 2016 г. тя се скри за повече от седем месеца, което първоначално беше изтълкувано като загуба на благоволението на съпруга й.

Тя отново се появи през декември, за да придружи севернокорейския лидер в конкурс за обучение за въздушни битки, припомня британският Telegraph.

33-годишният Ким счупи традицията, когато за пръв път се яви публично с Ри през 2012 г. и оттогава севернокорейските медии споменават съпругата му.

Нито дядото, нито бащата на Ким някога са фотографирани с техните съпруги или партньорки.

Ри и Ким се срещат през 2010 г., когато тя пее в популярна група. Смята се, че 27-годишната първа дама на бедната държава има склонност към луксозни стоки.

През 2012 г. е забелязана с чанта на Dior на стойност над 1300 долара.

Двамата имат две деца, чиито полове са неизвестни. Не е необичайно севернокорейците да имат повече от две деца, но Ким може да е поставен под натиск да има трето, ако първите две са момичета.