Основателят на Wikileaks Джулиан Асандж твърди, че неговата организация е реализирала 50 000% доходност от биткойн, след като е инвестирала в криптовалутата през 2010 г. и всичко това е благодарение на правителството на САЩ.

В съобщение в Twitter Асандж пусна скрийншот на цените на биткойна на 18 юли 2010 г. и на 14 октомври 2017 г. от сайта CoinDesk. В този период криптовалутата е поскъпнала от 0.06 долара, до около 5 814 долара. Това представлява ръст от 9 689 900%.

Асандж обаче твърди, че е реализирал 50 000% доходност, като се предполага, че е инвестирал в биткойн в този 6-годишен период.

Според основателя на Wikileaks, това се дължи на правителството на САЩ, защото то е принудило компании за разплащания, като Visa и MasterCard, да осъществят "нелегална банкова блокада" срещу неговата организация.

Той продаде всичко, което имаше, за да стане биткойн богаташ Диди Тайхуту вярва в биткойн, навярно повече от всеки друг

Wikileaks е известна с това, че направи обществено достояние класифицирана държавна информация. Срещу Асандж пък бе заведено дело за изнасилване в Швеция, като той отричаше обвиненията. По-рано през годината разследването срещу Асандж в Швеция бе прекратено.