Много хора вероятно търсят чудодеен продукт за организма си, който за предпочитане е добър на вкус и също така е полезен за тялото.

Френският сайт Sympa-Sympa.com е открил този продукт и това е...медът. Вижте кои са най-полезните свойства на меда и похапвайте от него по една лъжица всеки ден.

1. Кожата ви ще бъде по-чистаМедът е отличен антиоксидант. Това означава, че ако похапвате редовно от него, организмът ви ще се изчисти от токсини. А антибактериалните свойства на меда подобряват наистина състоянието на кожата.

2. Ще свалите килограми

За да свалите килограми, за препоръчване е да изключите всякакви храни със съдържание на захар, но все пак можете да ядете мед. Защо? Защото захарта в меда е различна от тази в шоколадовите блокчета и сладкишите. Медът ускорява функционирането на метаболизма и помага за изгарянето на няколкото излишни килограма.

3. Ще регулирате холестерола си

Медът не съдържа холестерол. А витамините и микроелементите му помагат за намаляване на нивото на холестерола в кръвта. Ежедневната консумация на мед има положително въздействие върху антиоксидантите в организма ни, които се борят с лошия холестерол.

4. Ще подобрите сърдечното си здравеИзследване установи, че антиоксидантите в меда предотвратяват запушването на артериите. Според мястото в тялото тесните артерии могат да причинят сърдечна недостатъчност, главоболие и също така да засегнат паметта. За да избегнете това, достатъчно е да изпивате чаша вода с една кафена лъжичка мед всеки ден.

5. Ще подобрите паметта си

Изследванията доказаха, че медът помага в борбата със стреса, за установяване на добро количество антиоксиданти в организма, а в резултат на това и за подобряване на паметта. Освен това калцият в меда се абсорбира добре от мозъка и следователно той става по-продуктивен.

6. Ще спите по-добреЗахарта, която се съдържа в меда, увеличава количеството инсулин в кръвта, което освобождава хормона серотонин. Нашият организъм трансформира серотонина в мелатонин – хормон, който помага да заспим по-бързо.

7. Няма да имате стомашни проблеми

Медът е отличен антисептик, поради което е препоръчително да ядете по една кафена лъжица на ден на гладно. Този прост навик помага за предпазване от заболявания, които могат да са свързани с храносмилателната система. Освен това, минавайки през стомаха, медът убива бактериите.

5 мита за здравословното храненеВсичко е в баланса

8. Ще намалите нервното напрежение

Може да изглежда странно, но е факт – медът помага да успокояване на нервите и за намаляване на усещането за умора. Глюкозата в меда е необходима за невроните. Той се абсорбира бързо от кожата, което й помага да се отпуснете, ограничава нервните кризи и лекува психологическите проблеми.