Председателят на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет е известен с това, че прекарва по 80% от деня си в четене.

Когато не чете или не работи, има голяма вероятност милиардерът да играе бридж.

"Играя много ... най-малко по четири пъти в седмицата, за по около два часа," споделя Бъфет в интервю за Washington Post. Това прави минимум по осем часа на седмица.

Бъфет, който е на 87 години, продължава да запазва острия си ум, харесва предизвикателствата, който предлага играта бридж.

"Можете да изигравате по една ръка на всеки 6-7 минути всеки ден до края на живота си и никога няма да видите една и съща ръка," казва Бъфет.

"Това е игра, на която можете да се наслаждавате, когато сте прехвърлили 90-те години и се сблъсквате с различно интелектуално предизвикателство на всеки седем минути."

Той не е единственият милиардер, който намира време за бридж. Неговият бизнес партньор Чарли Мънгър, чието лично сътояние се оценява на 1.6 млрд. долара, играе от десетилетия.

Дългогодишният приятел на Бъфет Бил Гейтс също е почитател на играта. „По време на посещение в Китай през 1995 г. играехме бридж, докато всички останали разглеждаха природата. Играехме в автобуса, като държахме картите на коленете си“, споделя Бъфет.

Не е изненадващо, че тези успели лидери прекарват толкова много време, играейки интелектуално стимулираща игра. Това ги кара постоянно да мислят.

Играта на карти също така запазва острия ум на Бъфет, Гейтс и Мънгър за по-дълго време. Според проучване, публикувано в Американската академия по неврология, при хората, които се занимават с умствено стимулиращи дейности, има по-бавно влошаване на паметта, в сравнение с тези, които не го правят.

Бриджът може би е една от най-стимулиращите дейности за мозъка. Според Бъфет: "Това е най-доброто упражнение за мозъка."