Доналд Тръмп-младши, който е син на президента на САЩ, Доналд Тръмп, изглежда не знае как точно се случват нещата на Хелоуин.

Цялата идея на ритуала „пакост или лакомство“, разбира се е, че децата получават лакомства безплатно от дружелюбни съседи.

В съобщение в Twitter обаче, най-големият син на Доналд Тръмп написа под снимка на малката си дъщеря, че ще вземе половината й лакомства, събрани на Хелоуин, и ще ги раздаде, за да я научи какво е социализъм.

Това съобщение бързо генерира обратен ефект и вече има близо 60 000 коментара. Много от тях са в следния дух:

@TheGlare_TM: Имаш предвид лакомствата, които е получила безплатно заради добрите сърца на непознати?

@monteqzuma: Вземи 80% от лакомствата й и ги раздай на 1% от децата, които са събирали лакомства. Сещаш се, като данъчната реформа на баща ти.

@J.K. Rowling: Напълни кофичката й със стари лакомства, останали от прадядо й, след това й обясни, че има повече, защото е по-умна от всички останали деца (Да, това е авторката на книгите за Хари Потър, Джей Кей Роулинг, която също се включи)

@ZachBraff: “Тя е получила лакомствата безплатно.
Ти наследи всичките си пари.
Ти си се срещал с руски шпиони.
Пише се too, а не to.”, пише актьорът Зак Браф.

@doitinprivate: Трябва да й обясниш как да събира цигари, за да има с какво да търгуваш, когато отидеш в затвора.

@Bearpigman: Мой човек, „социализъм“ е това, че е получила лакомствата си безплатно. Това, че ти взимаш половината, поради причини, които тя не може да разбере, е капитализъм.

@rosie: „Може би трябва да я научиш как да посещава теб и дядо й в затвора, заблудена издънка на Сатаната“, се включи и актрисата Рози О‘Донъл.